Peki Eskimolar hakkında bir ayet var mı? Ya da Kızılderililer hakkında? Ya da ne bileyim etnik kökenlerden , İnka dini ayinlerinden , Hellenistik Yunan döneminden bir ayet var mı? Nasıl oluyor da evrensel olabiliyor?
Son düzenleme:
Peki Eskimolar hakkında bir ayet var mı? Ya da Kızılderililer hakkında? Ya da ne bileyim etnik kökenlerden , İnka dini ayinlerinden , Hellenistik Yunan döneminden bir ayet var mı? Nasıl oluyor da evrensel olabiliyor?
Kitabın 4 milyon 499 bin 600 yıl sonra gelmesi garip. Bir takım sorunların baş göstermesi gerekiyormuş. Toplumlar, devletçikler ve fakirlik kavramı oluşması beklenilmiş belli ki.
6 yıl Kuran eğitimi aldım. Mısır'da yetişmiş hocadan da eğitim aldım bu süreçte. Kuran'ın mealini okudum ve Protestan kiliselerine ibadetlere katılıp rahiplerden, ibadet edenlerden bilgiler aldım. Önyargı kokuyorsun.İşte hocam bence bu insalar küçükken özellikle Müslüman birisi tarafından bir kötülüğe uğradığını düşünüyorum. Yoksa bunun bir açıklaması olamaz.
Bir daha bak.Peki Eskimolar hakkında bir ayet var mı? Ya da Kızılderililer hakkında? Ya da ne bileyim etnik kökenlerden , İnka dini ayinlerinden , Hellnistik Yunan döneminden bir ayet var mı? Nasıl oluyor da evrensel olabiliyor?
Tamam ama biraz etrafımıza da bakalım değil miBuradakilerin %99'u İslamiyete inanıyor, onların da çoğu İslamiyet'i bilmiyor, Kur'an'ı okumamış da ondan![]()
Olabilir neden olmasın. Ama günümüz toplumu da bunu çok körükledi maalesef.İşte hocam bence bu insaların küçükken özellikle Müslüman birisi tarafından bir zulme, kötülüğe uğradığını düşünüyorum. Yoksa bunun başka bir açıklaması olamaz.
Sakınca yok zaten ama sadece o varmış gibi hareket etmek bana saçma geliyor sadece.Ben örnek vermek için kullanılmasında sakınca görmüyorum. Her ne kadar müslümanlar saygısızlık olarak algılasa da, müslümanların yoğun olduğu bir ortamda budizmden örnek verilmesi saçma olurdu. Konuyla bağlantılı olabiliyor, o bakımdan.
HopO olmaz işte
Bunu ben de düşünmüştüm ama ateist olman için bunları boşvermiş değil reddetmiş olman gerekli
![]()
Var mı yani? Ben baktım da göremedimBir daha bak.![]()
Sakınca yok zaten ama sadece o varmış gibi davranılması bana saçma geliyor. Sanki kafamızı kaldırıp başkalarına bakmıyormuşuz gibi adetaBen örnek vermek için kullanılmasında sakınca görmüyorum. Her ne kadar müslümanlar saygısızlık olarak algılasa da, müslümanların yoğun olduğu bir ortamda budizmden örnek verilmesi saçma olurdu. Konuyla bağlantılı olabiliyor, o bakımdan.
Sanırım parantez içindeki ünlem (!)'den bahsediyor arkadaşVar mı yani? Ben baktım da göremedim![]()
Yine de mantıklı gelmedi bana açıkçasıOyle yapiyorum zaten, henuz kimsenin dogru cevabini bilmedigi sorulara dinlerin ve tanri kavraminin sundugu cevabi kabul etmiyorum. Ama o kadar kanit yok ki tanri hakkinda, olmadigindan da kesin emin degilim => agnostik ateist : )
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.