İnsanları Ateizm ve Deizime İten Sebepler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İnsanoğlu da böyle işte. Korktuğundan bir şeylere inanma ihtiyacı duyuyor.
Hiçbir alakası olmayan bir mesaj. Tanrı inancı olmayan dinlerde insanlar neyden korkuyor peki? Öldüğünde çiçeklere, ağaçlara vitamin olmaktan mı korkuyor? Tanrılı dinler için tutturmuşlar korku diye, sürekli söylüyorlar.

Yine de mantıklı gelmedi bana açıkçası Birinden yana olursan reddetmeli ve bunu savunmalı, öbüründen olursan kendi haline bırakan olmalısın bence Bence sen Agnostik'sin gibi geliyor bana

Tanri kavramini reddeden adam agnostik olamaz bir kere kafadan Ben %99 oraninda reddediyorum ama o kadar bir sey bilmiyoruz ki, "kesin yok" demek de fazla iddiali oluyor. O sebeple agnostik ateist bu fikrin tanimi. Richard Dawkins de aslinda bir agnostik ateist.

Neden bu kadar korkmaya veya inanmaya meyillisiniz? Tanrıdan korkmuyorum diye başka bir şeyden mi korkmalıyım?

Tamam ama sence ateist bir toluma girsen ve bunu söylesen, sence kabul görür mü? Bence tam da burada olan gibi bir tartışmanın içinde kalırsın. Sana o %1'lik kısmı açıklaman için ısrar ederler Sokaklarda taşlarlar seni(!) Ateistler tarafından ilk Recm edilen kişi olursun

Sinav oldugumuzu da dusunmuyorum. Tanri kavramini var etmek icin "sinav" kavramini one suruyorsunuz. Sinav oldugumuz iddiasi da en az Tanri iddiasi kadar delilsiz. Kendi icinde tutarli gibi gorunen ama parcalarin her biri tutarsiz baska bir parcaya bagli bir kisir dongudesiniz bana gore.

Bu yaptiginiz seyin adi "circular dependency" dir.

Circular dependency - Wikipedia
Circular reference - Wikipedia

Ne olmuş da yaratmış durup dururken "dur ya sıkıldım şunları koyayım şöyle savaşsınlar üresinler vs. sonra dediklerime uymadıkları için cezalandırırım" diye mi düşündü ? Yorumları da tamamen islam tartışmasi haline dönüştürmüşsünüz bu inandığınız şeye ne kadar körü körüne bağlandığınızın somut delillerinden biridir. Tıpkı Din ve Kültür dersinde islam dininden başka bişey anlatılmaması gibi. George Carlin gibi bende gidince eğer var ise ona sorarım "sen hangisisin" diye.

Korkmak ile alakası yok bu bizim doğamızda var her şey bir inanç değil mi? Ateist insan tanrının var olmadığına inanmıyor mu? İnanıyor. O zaman bu da bir inanç.
Ateistler Tanrı'nın varolmadığına inanıyor diye bir durum söz konusu değil. Ateistlere göre Tanrı var ya da yok hiçbir önemi yoktur. Bu ateistlerin Tanrı'nın varlığına inanıp inanmadıklarıyla ilgili bir konu değil.

Neden bu kadar korkmaya veya inanmaya meyillisiniz?
Sorularıma cevap veremeyince konu benim inancıma geldi yani. Bakın anlamadığınız bir nokta var.

1- Ben kimsenin inancını sorgulayamam. Haddime değil. Bu herkes için geçerli. Neden bu kadar inanmaya meyillisiniz diyorsun. Keyfim istiyor, ondandır herhalde.

2- Korktuğum bir şey yok. İslam'da yaptığın her şeyi içinden gelerek yapacaksın. Ölüm korkusuyla, cehennem korkusuyla, cennet ödülüyle yaptığın bir şey ''çıkarcılığa'' giriyor. Önce eleştirdiğiniz dini de tam olarak bir öğrenin.

Ateistler tanrının varlığına inanmaması bir inanç değildir.

Neden olmasın bu nesnel bir kavram mı? Ateist insan sonuçta tanrı olmadığına inanıyor. İnandığım herhangi bir konu benim inançtır. İnanç nesnel bir kavram değildir illa din ile ilgisi olması gerekmiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…