İnsanları Ateizm ve Deizime İten Sebepler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir şeye inanmanın altında illa korku mu yatıyor sence? Bunu niye sabitledin anlamadım.

Sen Müslümansın diyelim. Müslümanlıktan farklı bir dine veya görüşe geçince bunu korktuğun için mi yapıyorsun yoksa geçtiğin düşüncenin sana daha mantıklı gelmesinden dolayı mı geçiyorsun?
 
Tamamen katılmasam da saygı duyduğum bir yorum. Tartışırken saygı duymamız, bizim de kanıtlarla ilerlememiz lazım ki karşımızdakiyle sağlıklı bir tartışma ortamında bulunabilelim. Bugünlük benden bu kadar. Herkese iyi geceler. Saygılar.
 
Ek olarak, korktuğun için geçiyorsan çıkarcı bir insansındır. O görüş için değil korku için geçmişsindir.

Eğer fikirlerine uyuyor diye geçiyorsan gerçekten inanç için geçmişsindir.

Bunlar her dinde var, kabul etmeyen yok ama herkesi aynı kefeye koymayın diyorum. Söylediğinize katılıyorum ama herkesi aynı kefeye koyuyorsunuz, burayı düzeltiyorum.

Bu arada baya sakinim, normalde bu kadar sakin yazmam
 
"Tanrı inancı olmayan dinlerde insanlar neyden korkuyor peki?"

Sorunu cevaplamıştım. Sende bunu sabitlemişsin.

Ve evet daha mantıklı geldiği için. İnsanlar ölümden korktuğu için üstün bir güç tarafından koruma altında olmak istediği için tanrıya inanır. Allah yaratılmamıştır derler ya bana göre Allah'ı insan yaratır.
Ölünce iyi işlerden dolayı dinler mükafatlandırır. İnsanları bunlar cezbeder. Doğmadan önce ne isek doğtuktan sonra o olacağımızı kabullenmez.
 
Bi' bakıma doğru düşünüyorsun ama ilerleyince hata yapıyorsun

Ateist adam der ki "Tanrıda yok, din de yok hepsi yalan".
Deist adam der ki "Tanrı vardır evet ama din insan uydurmasıdır, peygamber diye bir şey yoktur"
Agnostik adam der ki "Ya tanrı veya din var veya yok ben uğraşamam da zamanımı da harcayamam da"

Şimdi bunlardan hangisi sensin daha rahat seçebilirsin
 
''Bence.''

Yeterli olur sanırım.

Tam olarak anlamadim ne demek istedigini sevgili @Jira : ) kusuruma bakma.

Ama anladigimi dusundugum kisim su, zaten bu olay herkes icin "bence". Dinler her ne kadar organize ve sistematik de olsalar, her birey kendi fikriyati cercevesinde inaniyor. Aslinda tum Muslumanlar "bence" diyor. Oyle olmasaydi uygulanista ve yorumlamada bu kadar farklilik meydana gelir miydi?
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…