İnsanları Ateizm ve Deizime İten Sebepler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir kere iddia kuponu yaptım ve tahmin işleriyle alakam olmadığını anlayacağınızı umuyorum: 2₺'lik kuponla 6498₺ alacaktım. Doğru yolu bulup tövbe ettim. 🤣
Ya tövbe ettin tamam da tuttuysa bana verseydin bari kuponu:) Ben senin için tövbe namazı kılardım canını sıkma🤣

Bi' bakıma doğru düşünüyorsun ama ilerleyince hata yapıyorsun:)

Ateist adam der ki "Tanrıda yok, din de yok hepsi yalan".
Deist adam der ki "Tanrı vardır evet ama din insan uydurmasıdır, peygamber diye bir şey yoktur"
Agnostik adam der ki "Ya tanrı veya din var veya yok ben uğraşamam da zamanımı da harcayamam da"

Şimdi bunlardan hangisi sensin daha rahat seçebilirsin:)
Aslinda Agnostigi yanlis yorumluyorsun. Agnostik de bir teist ya da ateist kadar kafa yorabilir bu meseleye ama vardigi nokta sudur "Bizler kisitli beynimiz ve algimiz ile bu sorunun cevabini hic bir zaman bilemeyiz".

Agnostik icin tanri var mi sorusunun cevabini bilmek, penguenlerin kuantum fizigi yapmayi ogrenmesi gibidir. Agnostigin aldigi pozisyon "bilinemez" dir her zaman. Bos vermislik degil aslinda. O biraz nihilizme kayiyor ufaktan. O bosvermislik goruntusu bilinemez dedikten sonraki rahatlamadir olsa olsa : )

Tam olarak anlamadim ne demek istedigini sevgili @Jira : ) kusuruma bakma.

Ama anladigimi dusundugum kisim su, zaten bu olay herkes icin "bence". Dinler her ne kadar organize ve sistematik de olsalar, her birey kendi fikriyati cercevesinde inaniyor. Aslinda tum Muslumanlar "bence" diyor. Oyle olmasaydi uygulanista ve yorumlamada bu kadar farklilik meydana gelir miydi?
Öznel görüş yani. Bence diyor herkes. Bilim değil ki bu deneyle, gözlemle kanıtlayıp herkesi inandırasın. Dinler özneldir bana göre ve herkes kendini yakın hissettiği yere koyar, ona inanır. Yani bir ateist de Tanrı'nın %100 olmadığını kanıtlayamaz, Müslüman da varlığını %100 kanıtlayamaz ama gönülden öyle inanır.

Bi' bakıma doğru düşünüyorsun ama ilerleyince hata yapıyorsun:)

Ateist adam der ki "Tanrıda yok, din de yok hepsi yalan".
Deist adam der ki "Tanrı vardır evet ama din insan uydurmasıdır, peygamber diye bir şey yoktur"
Agnostik adam der ki "Ya tanrı veya din var veya yok ben uğraşamam da zamanımı da harcayamam da"

Şimdi bunlardan hangisi sensin daha rahat seçebilirsin:)
İşte dediğim gibi bence hiçbiri ateizm tarifi değil. Ateist olan kişi Tanrı'yı inkar etmez yalanlamaz yok saymaz. Zaten saygılı davranmaktaki sebep budur. Ateist sadece hayatında Tanrı'ya yer vermez hepsi bu :)
Umarım daha iyi anlatabilmişimdir :) Zira ateist için öngördüğün ''yalanlama'' aslında inanmanın belirtisidir. İnanmadığım bir şeyi yalanlama isteği duymam ben :)

Cevap verip ban yemek mi yoksa geçiştirip ban yememek mi? Evrenin temelini sorgulatıyor resmen. 🤣
Valla orada "Süüüüüüüüper Moderatör" yazıyor:) Dikkatini çekerim, tarafını seç;)

Öznel görüş yani. Bence diyor herkes. Bilim değil ki bu deneyle, gözlemle kanıtlayıp herkesi inandırasın. Dinler özneldir bana göre ve herkes kendini yakın hissettiği yere koyar, ona inanır. Yani bir ateist de Tanrı'nın %100 olmadığını kanıtlayamaz, Müslüman da varlığını %100 kanıtlayamaz ama gönülden öyle inanır.

Iste bu dedigine tamamen katiliyorum.

Agnostik de bir teist ya da ateist kadar kafa yorabilir bu meseleye
Ben şu an abartı örnekler veriyorum ki mesele net anlaşılabilsin diye. Yoksa dini bir söz gibi bu sözle gezmiyorlar tabii ki. Yanlış yorumlamıyorum daha netleşmesini istiyorum sadece.

Valla orada "Süüüüüüüüper Moderatör" yazıyor:) Dikkatini çekerim, tarafını seç;)
382719

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı