İnsanları Ateizm ve Deizime İten Sebepler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Cennette 70 huri verileceğini kim söylüyor ki? Buna can-ı gönülden inanıyor musunuz gerçekten?
Bunu söyleyenler cenneti gidip turlamis ve dönmüş yaşamına herhalde

@painkiller
@reptile

“Şüphesiz Allah’a karşı gelmekten sakınanlar için büyük başarı ve mutluluk vardır. Onlara bahçeler, üzüm bağları, turunç göğüslü genç yaşıt dilberler, dolu dolu kadehler var.”(Nebe,78/31-34)

Kevaib kelimesi geçer. Bakiredirler. Hz. Adem gibi anne ve babaları yoktur. Etrab kelimesi ise yaşıt demek. Yukardaki yorumlar aşağılayıcı olması üzücü cidden.

Son düzenleme:
Son yıllarda insanların inancının olmamasının sebebi nedir sizce?
Diyanet'in çevirisini esas almak.

Şaka bir yana herhangi bir dinin kutsal kitabında sıfır sorun olsa bile amaç düşüncelerde biter. Allah'a ya da tanrıya inanmak için Kur'an'ın veya bir şeylerin kusursuz olması yetmez maalesef. Dolaysıyla insanın içinde olması gerekiyordur. Hem inanç, hem de inançsızlık için. İnanmak isteyen inanır, inanmak istemeyenin de tanrı fikri kafasına yatmıyordur, dolaysıyla inanmamıştır.

Son senelerde artmasının nedeni ise popüler kültürden kaynaklı bir durum olabilir.

Mucizelerin, hikayelerin, efsanelerin her dinde olması benim İslam’dan uzaklaşmamı sağlamıştı.

Mucize mi? Ne mucizesi? En azından İslam'da mucizelere yer olmadığını belirteyim de karışıklık olmasın. Kadının ikincil plana atıldığı da yok ayrıca. Ayı ikiye bölme gibi "mucize" tarzı olaylara inanmıyorsundur umarım?

Konu neden ateizm ya da agnostism olduğu için soruyorum: bizi Allah neden yarattı? Canı mı sıkıldı? “Şöyle bir evren yaratayım, içine insan diye bir şey koyayım. Doğsun, 60-70 yıl sonra ölsünler. Ölünce de cennet ya da cehenneme koyayım bu 60-70 yılda yaptıklarına göre. Ama hepsi de aynı imkana sahip olmasın. Bir de cennet cehennem işi sonsuz.” Bunu her şeye kadir olan bir varlık neden yapıyor? Ben bunu çocukluğumdan beri soruyorum, mantıklı ve kendini ikna edebilen yok. Gerçekten böyle bir sınav varsa, zaten sorusu ibadet değil iyi insan olabilmektir. Bu kadar muktedir bir varlığın ona inanmama ihtiyacı da yoktur aslında Bizim ihtiyacımız varsa da hop döndük ilk soruya, neden varız?

Bundan çıkardığınız anlam 70 tane huri mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…