İnsanları Ateizm ve Deizime İten Sebepler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir insan neden Deist olur?
Dinlerin yalan olduğuna inandığı için. Fakat bir yüce gücün olmadan var olamayacağımıza inanır. Ahlaklı insan ona göre mükafatlandırılır.

Bir insan neden Ateist olur?
Dinlere ve yaratıcıya inanmaz. Ölmeden önce ne isek öldükten sonra o olacağımıza inanır. Her şeyi bilimle yorumlarlar.

Bir insan neden Agnostik olur?
Tanrının yok olduğunu kanıtlayamacağı gibi varlığını da kanıtlayamadığından bu duruma bilinemez olarak yaklaşır ve bu böyle kalacaktır.

Aslında hepsi nesnel bir takım şeyler. Konunun uzama nedeni kendi inançlarından olanların merakı ve neye inandıklarını bilmiyorlar diyenler. Yukarda yazdıklarım konunun basitçe cevabı arkadaşlar.

Gayet mantıklı şekilde açıklamşısın @Rosseckx . Bence en doğrusu sanki Agnostizm gibi.
Admin rekor bende herhalde nerdeyse 400 kusur mesaj geldi keşke açmasaydim
Yok bence iyi ki açmışsın çok güzel oldu Ama hakkımı yeme baya ipten aldım konuyu kabul edelim

Yani insanların herhangi bir ideolojiye inanmamasının tek sebebi görmemesidir. Şimdi şöyle bir sorun ortaya çıkıyor genellikle ateizm gibi ideolojiyi savunan insalar evrimi savunur ama kimse evrimi görmemiştir sadece bir kaç bilim adamının dediklerini inanıyoruz ki kimse bunu görmedi. Sonuç itibariyle yine görmediğimiz birşeyi savunuyoruz

Evrime inanmak tanrıya inanmaktan daha baskındır. Evrimin bir çok kanıtı sunulabilirken tanrıyı kanıtlayamazsın. Zamanında gönderilen kitap/kitaplar aracılığıyla var olduğu iddaa ediliyor. Bu da insanları ateizme ve agnostizme sürüklüyor.

Böyle bir araştırmaya gerek yok. Zira önce Ateizm vardı. Dinler ve Tanrılar sonradan türemiş şeyler. İmparatorlar , Krallar , Diktatörler ne söylüyorsa halk da , dönemin aydınları da ona inanmıştır. Zamanla da bir ritüel halini almış.

Protagoras ilk filozof diye biliyorum. Agnostik bir şekilde yorumluyordu. Tanrıyı ve ya tanrıları algılayamayız gibisinden.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…