İnsanları Ateizm ve Deizime İten Sebepler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Zaten hristiyanlık dinide Allah'ın hak diniydi. İnsan eli suretiyle değiştiği için Kuran-ı Kerim Peygamber efendimiz s.a.v'e indirildi ve insanlara tebliğ yapması emredildi. İncilde'de sert emirler ve ibadetler var. Bununla ilgili bir sosyal deney vardı, İncil'in kapağına Kuran kapağı yapıştırıp hristiyanlara okuyorlardı. Herkesin tepkisi bunlar ne kadar sert ve keskin emirler diyerek yadırgıyordu. Ama bilmiyordu ki hiçbiri inandığı dinin emirleri bunlar. Bizim de sıkıntımız bu zaten.

Din; doğru ne olursa olsun emredileni yapmak,
Ahlak; emredilen ne olursa olsun doğru olanı yapmak.
Tam olarak bu söz.

Son düzenleme:

Peki diğer kitapları koruyamayan allah bunu nasıl koruyacağını idda ediyor?

İbadetlerine hiç katılmıyorum. Aşırı keyifli ve her şey Türkçe'ydi. Neye ibadet ettiğini anlıyor insan. Şarkılar eşliğinde ilahiler söylüyorduk kendi dilimizde.

O deneye bakılırsa Kuran'a incil kalıbı geçirip "Allah'a inanmayanların kollarını ve bacaklarını kesin, her türlü işkenceler uygulayın." ayetini okutalım.

Din; doğru ne olursa olsun emredileni yapmak,
Ahlak; emredilen ne olursa olsun doğru olanı yapmak.
Tam olarak bu söz.
Peki diğer kitapları koruyamayan allah bunu nasıl koruyacağını idda ediyor?
14 asırdır sayfası değişmiş mi? Ben değiştiğini düşünmüyorum. “Hiç şüphe yok ki o Zikri / Kur’ân’ı Biz indirdik, onu koruyacak olan da Biz’iz.”(Hicr, 15/9) Kaynak: Allah, “Zikri (Kur'an) biz indirdik. Onun için Zikri biz koruyacağız.” (Hicr, 15/9) deyip Kur’an’ı koruduğu halde, Tevrat için de Zikir denildiğine göre (Enbiya, 21/105), Tevrat da korunmuş olmalı değil mi? | Sorularla İslamiyet

Kendim açımdan degerlendireceksem kutsal kitapları okuduktan sonra böyle oldum. Bu kitaplari yazanin yaratıcı olmadığı çok açık. Sonra evrimi öğrendim din kitaplari gibi masal anlatmıyor, açık şekilde kanitlari var bunlari öğrendikten sonra şok oldum kabul edemedim bir süre nasıl olur falan.

Uzun süre dinler yalan olsa da tanrının olabileceğini düşündüm aslinda tanrinin olma ihtimali beni mutlu ediyordu zihinsel açıdan. Sonra ne kadar araştırdıysam ne kadar okuduysam tanri hakkinda en bir ufak bir delil bulamadim.

Ben de isterdim ölmeyeyim ölümden sonra hayat olsun bir yaratıcı olsun ama maalesef bir bulgu yok, sadece kendi egomuzu tatmin ediyoruz ölümü bir türlü kabullenemiyoruz sorun buradan kaynaklaniyor.

Böyle bir düşünceye girmenin zihinsel açıdan zor bir süreç olduğunun bilinmesi gerekiyor sonradan alışıyorsun. Araştıma, okuma hevesi bitmiyor bu insani yoruyor ama körü körüne inanmaktan daha iyi en azindan ve bilgileniyorsun.

Bir yaratıcının kukla yapmasi için bir nedeni yok koskoca yaratıcı neden insan yapsin onu sinava tabii tutsun.

Ne kadar kendinizi kandirsaniz da karşı çıksanız da araştırdığınızda, okuduğunuzda gerçekler yüzünüze çarpacak bundan kaçamayacaksiniz.

Ön yargılı olmayin okuyun araştırın.

Einstein: Ön yargilari kirmak atomu parçalamaktan daha zordur.

Tesla: Kutsal kitaplari okumayanlar dindar, okuyanlar ateist olur.

Kuranın değiştirilmediğini kurandan ayet ile kanıtlama çaban ne kadar mantıklı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…