İnsanları Ateizm ve Deizime İten Sebepler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu inanç tartışmalarında yıllardır kafamı kurcalayan bir şey var. Bir taraf inançsızlığı karşısında kendi inançsızlığına karşılık ne yaparsa yapsın hiçbir ödül veya ceza almıyor diğer taraf inancı gereği bu tartışmalardan inançsız kişiyi inanç sahibi yaptığında çift ödül mü alacak veya yapamadığında çift ceza mı alacak ki görüşünü empoze etmekte ısrarcı oluyor? İnançsız görüşünü karşıya empoze ettiğinde veya edemediğinde şahsi olarak hiçbir şey kazanmıyor kaybetmiyor da. Bir adaletsizlik yok mu bu işte?

İbadetlerine hiç katılmıyorum. Aşırı keyifli ve her şey Türkçe'ydi. Neye ibadet ettiğini anlıyor insan. Şarkılar eşliğinde ilahiler söylüyorduk kendi dilimizde.

O deneye bakılırsa Kuran'a incil kalıbı geçirip "Allah'a inanmayanların kollarını ve bacaklarını kesin, her türlü işkenceler uygulayın." ayetini okutalım. :)
Allah'ı anlatan türkçe ilahiler de yok mu? :) Şöyle ki Yüce Allah bir vakit namazı ile diğer bir vakit namazı arasında yapılan tüm işlerin ibadet hükmü taşıyacağını dile getiriyor. Şeriat (Allah'ın kanunları) konusunu biliyorum ama orda kıssasa kıssas vardır. Birde o dediğin ayet hangisi merak ettim henüz o kadar bilgi dağarcığına sahip olamadım. :) İslam anlayış dini ben öyle birşey görmedim. Öyle bir şey var ve doğru madem, Kuran'ın açıklayıcısı rahmet Peygamberi efendimiz(sav) onu reddeden mekkeli müşriklerin kollarını ve bacaklarını neden kesmemiş? :) Ya da ona tüküren, taif yolunda taşlayan insanlara ithafen, Yüce Allah "Ya resulüm, dilersen dağları başlarına yıkayım." diye teklif ettiğinde neden reddetmiş.
Arkadaşlar güzel oluyor böyle tartışıp sohbet etmekte, bu işin sonu yok. İnanmayak istemeyen her türlü inanmaz demiştim ya ilk yazdığım mesajda. Hah. Aynen öyle işte. Allah hepimize hidayet versin diyelim. Çünkü yazacak vaktim kalmadı. İsteyen olursa özel olarakta sohbet edebiliriz. Yeter ki bu şekilde anlayışlı olalım dinleyerek sohbet edelim. :)

Arapça biliyor musun? Yani yanlış çevirmişler dediğine göre bilmelisin.
Arapça bilmek yetmez. Arapça yıllar içerisinde değişti. Senin Türkçe bilip Göktürk kitabelerini okuyamayan gibi düşün. Suriyeliler Arapça bildikleri halde anlamıyorlar.

Allah'ı anlatan türkçe ilahiler de yok mu? :) Şöyle ki Yüce Allah bir vakit namazı ile diğer bir vakit namazı arasında yapılan tüm işlerin ibadet hükmü taşıyacağını dile getiriyor. Şeriat (Allah'ın kanunları) konusunu biliyorum ama orda kıssasa kıssas vardır. Birde o dediğin ayet hangisi merak ettim henüz o kadar bilgi dağarcığına sahip olamadım. :) İslam anlayış dini ben öyle birşey görmedim. Öyle bir şey var ve doğru madem, Kuran'ın açıklayıcısı rahmet Peygamberi efendimiz(sav) onu reddeden mekkeli müşriklerin kollarını ve bacaklarını neden kesmemiş? :) Ya da ona tüküren, taif yolunda taşlayan insanlara ithafen, Yüce Allah "Ya resulüm, dilersen dağları başlarına yıkayım." diye teklif ettiğinde neden reddetmiş.
Arkadaşlar güzel oluyor böyle tartışıp sohbet etmekte, bu işin sonu yok. İnanmayak istemeyen her türlü inanmaz demiştim ya ilk yazdığım mesajda. Hah. Aynen öyle işte. Allah hepimize hidayet versin diyelim. Çünkü yazacak vaktim kalmadı. İsteyen olursa özel olarakta sohbet edebiliriz. Yeter ki bu şekilde anlayışlı olalım dinleyerek sohbet edelim. :)
Reddetmiş, çünkü masallar hep iyi sonla biter.

Çoğu neden inanmadığını bilmiyor.
Çoğu neden ve neye inandığını da bilmiyor :d

Saçma gelebilir ama rahatlık diyorum. Çoğu kişinin geçerli bir sebebi bile yok. Neden inanmadığını kendi bile bilmiyor. Herkes için demiyorum ama bazıları bu yüzden inanmıyor bence.
Evet saçma. Çünkü inanıyorum diyenle inanmıyorum diyenin arasında fark yok. 5 vakit namaz kılmayıp, oruç tutmayıp ama inanıyorum demektense cesaretini gösterip inanmıyorum demek daha onurlu bir davranış.
Arapça bilmek yetmez. Arapça yıllar içerisinde değişti. Senin Türkçe bilip Göktürk kitabelerini okuyamayan gibi düşün. Suriyeliler Arapça bildikleri halde anlamıyorlar.
Arapça bilmek yetmez, o yetmez bu yetmez. Günümüz şartlarında anlaşılmayacaksa bu kitap ne diye kardeşim?

İbadetlerine hiç katılmıyorum. Aşırı keyifli ve her şey Türkçe'ydi. Neye ibadet ettiğini anlıyor insan. Şarkılar eşliğinde ilahiler söylüyorduk kendi dilimizde.

O deneye bakılırsa Kuran'a incil kalıbı geçirip "Allah'a inanmayanların kollarını ve bacaklarını kesin, her türlü işkenceler uygulayın." ayetini okutalım. :)
O ayetin anlamı ve gönderilme nedeni apayrı ki ayette de öyle denmiyor direkt zaten. Ben araştırmıştım zamanında. Rivayetlere göre yol kesip, yağıp yağmalayan, anlaşma bozan; birkaç kabile için indirilmiş bir ayet. Zaten ayetin başlangıcı şöyle: "Allah ve Rasûlüne karşı savaşan ve yeryüzünde fesat çıkarmaya çalışanların cezası....." ... ve yeryüzünde fesatlık çıkarmaya çalışanlar..." yer yüzünde fesatlık çıkarma olayı din, inancımız ne olursa olsun yapılmaması gerek bir olay zaten. Yine "Allah ve Rasûlune karşı savaşan..." kısmı da o zamanı kapsayan bir şey diye bir çıkarımda bulundum ben. Saygılar.
Kendim açımdan degerlendireceksem kutsal kitapları okuduktan sonra böyle oldum. Bu kitaplari yazanin yaratıcı olmadığı çok açık. Sonra evrimi öğrendim din kitaplari gibi masal anlatmıyor, açık şekilde kanitlari var bunlari öğrendikten sonra şok oldum kabul edemedim bir süre nasıl olur falan.

Uzun süre dinler yalan olsa da tanrının olabileceğini düşündüm aslinda tanrinin olma ihtimali beni mutlu ediyordu zihinsel açıdan. Sonra ne kadar araştırdıysam ne kadar okuduysam tanri hakkinda en bir ufak bir delil bulamadim.

Ben de isterdim ölmeyeyim ölümden sonra hayat olsun bir yaratıcı olsun ama maalesef bir bulgu yok, sadece kendi egomuzu tatmin ediyoruz ölümü bir türlü kabullenemiyoruz sorun buradan kaynaklaniyor.

Böyle bir düşünceye girmenin zihinsel açıdan zor bir süreç olduğunun bilinmesi gerekiyor sonradan alışıyorsun. Araştıma, okuma hevesi bitmiyor bu insani yoruyor ama körü körüne inanmaktan daha iyi en azindan ve bilgileniyorsun.

Bir yaratıcının kukla yapmasi için bir nedeni yok koskoca yaratıcı neden insan yapsin onu sinava tabii tutsun.

Ne kadar kendinizi kandirsaniz da karşı çıksanız da araştırdığınızda, okuduğunuzda gerçekler yüzünüze çarpacak bundan kaçamayacaksiniz.

Ön yargılı olmayin okuyun araştırın.

Einstein: Ön yargilari kirmak atomu parçalamaktan daha zordur.

Tesla: Kutsal kitaplari okumayanlar dindar, okuyanlar ateist olur.
Dediğinize saygı duyuyorum. Yalnız bir sorum olacak. Tesla'nın o sözünü ben daha önce bir yerde görmüştüm ve araştırdığımda o sözün Tesla'nın olduğuna dair bir kanıt bulunmadığı yazmakta. Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz? Saygılar.

Arapça bilmek yetmez, o yetmez bu yetmez. Günümüz şartlarında anlaşılmayacaksa bu kitap ne diye kardeşim?
Katılıyorum. Allah neden evrensel bir dille göndermemiş kuranı? Neden 10 tane tasviri olan bir dil seçmiş?

Arkadaşlar bugün biraz daha felsefik bir konu açayım dedim. Normalde pek İslam'ın kurallarını uygulayan birisi değilimdir ama elimden geldiğince ayetler ve kıssalara bakmışımdır. son 1-2 yıldır insanlar inancını değiştirme ya da hiç inanmama gibi noktalara geliyorlar ki en büyük sebeplerinden biri ide benim görüşüm popülerite yani kişinin herhangi bir dine inanması onun küçük düşürme ya da hala dinlere mi inanıyor? Sorusunu akla getiriyor. Özellikle son günlerde ayetleri aşırı derecede araştırmak benim de aslında inancımı sarsan bir durum ama insanın nihilizm gibi aptal bir görüşe inanmaması gerekiyor yani demek istediğim son yıllarda insanlar inancı olmamasının sebebi nedir sizce?

Çok basit bi soru : Tabiki mantık ! Nihilizm aptalca ise gözle görülmeyen bir Tanrı'ya inanmak da aptalca değil mi?

Katılıyorum. Allah neden evrensel bir dille göndermemiş kuranı? Neden 10 tane tasviri olan bir dil seçmiş?
Hayır bu şekilde savunmaları da ayrı bir ironik. Bunu diyen birine ''sen anlamadığın bir kitaba mı inanıyorsun?'' sorusunu sormak geliyor içimden.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı