Allah'ı anlatan türkçe ilahiler de yok mu?

Şöyle ki Yüce Allah bir vakit namazı ile diğer bir vakit namazı arasında yapılan tüm işlerin ibadet hükmü taşıyacağını dile getiriyor. Şeriat (Allah'ın kanunları) konusunu biliyorum ama orda kıssasa kıssas vardır. Birde o dediğin ayet hangisi merak ettim henüz o kadar bilgi dağarcığına sahip olamadım.

İslam anlayış dini ben öyle birşey görmedim. Öyle bir şey var ve doğru madem, Kuran'ın açıklayıcısı rahmet Peygamberi efendimiz(sav) onu reddeden mekkeli müşriklerin kollarını ve bacaklarını neden kesmemiş?

Ya da ona tüküren, taif yolunda taşlayan insanlara ithafen, Yüce Allah "Ya resulüm, dilersen dağları başlarına yıkayım." diye teklif ettiğinde neden reddetmiş.
Arkadaşlar güzel oluyor böyle tartışıp sohbet etmekte, bu işin sonu yok. İnanmayak istemeyen her türlü inanmaz demiştim ya ilk yazdığım mesajda. Hah. Aynen öyle işte. Allah hepimize hidayet versin diyelim. Çünkü yazacak vaktim kalmadı. İsteyen olursa özel olarakta sohbet edebiliriz. Yeter ki bu şekilde anlayışlı olalım dinleyerek sohbet edelim.