- Makaleler
- 13
Daha fazla
Merhabalar, malum sitede ikinci el ilanı açmıştım. Birisi takas düşünüyor musunuz dedi neyle dedim aynı platformun başka marka aynı çipsete sahip fakat ATX yerine m-ATX anakartını gösterdi. Ben de göz gezdirdim belki daha iyidir diye ben iyi bir şey bulamadım. VRM üniteleri heatsink ile soğutulmuyor (aslında bazen gerek de yok ama bir etken sonuçta), faz başına düşen VRM sayısı 4 yerine 2. Neyse ikisinin de fotoğrafını atıyorum. Sizce hangisi daha iyi adam sırf benim anakart daha iyi dedim diye üsteledi ben de o sıra meşgulüm kısaca güç pini sayısının farkını söyledim. Adam TDP değerine dem vurdu bilgisizsin dedi. Bu arada işlemci için 4 pin 8 pin spesifik olarak ne ifade ediyor bilmiyorum hani 4 pin olursa TDP değeri şöyledir falan diye. Orada güç pini sayısını deme sebebim de anakartı üretirken buna gerek duymayışları zaten anakart o kadar gücü veremeyecek 4 pin yapmışlar güç dizaynı düşük zaten buna istinaden kısaca pin sayısı farkını söyledim.
Bu benim anakart;
Bu da onun anakartı;
Şöyle bir göz gezdirdim dedim ki benim anakart daha iyi zaten platform değiştireceğim daha kötüsüne niye geçeyim. Adama da bu minvalde bir şey dedim o topa girmeyeyim hiç dedim devamında. Neyse tartıştık ettik o bir şeyler anlattı RAM slotlarını koydu ortaya. Yok 64 GB falan dedi ki şu platformda bırak 64 GB'ı 16 GB bile eh olmasa da olur dedirtir adama. Tartıştık ettik adam tavsiye verecek bana, dedi ki sen bu kafayla başka platforma geçersen boşa para harcarsın dedi B450 anakart alırsın gaming olanına bakarsın falan dedi. Ben B450 alırsam Asrock B450 Pro 4 alırım gaming ile alakalı gram bir dokunuş yok kartta. Yani adam beni böyle kırmızı siyah anakart görsem üstüne atlayacağım falan sandı herhalde. Konuyu size bırakıyorum arkadaşlar hangisi daha iyi. Bu arada platform FM2+.
Konu oluştur butonu öncesi: Adam bana baya bilenmiş benim haberim yok üstün körü okudum o sıra meşguldüm çünkü yazacak vaktim yoktu. Şimdi şöyle tekrar okudum konuşmaları yok konu takaslıktan çıktı, "anakart alacam ee gaming olsun süslemesi olsun" kafasındasın falan yazmış.
Neyse bu da böyle bir anımdır. Ölücüsü gelse daha iyiydi yahu bu bambaşka bir şey. İyi ki bu anakart kötü dedim. Adamın küfür etmediği kaldı.
Bu benim anakart;

Bu da onun anakartı;

Şöyle bir göz gezdirdim dedim ki benim anakart daha iyi zaten platform değiştireceğim daha kötüsüne niye geçeyim. Adama da bu minvalde bir şey dedim o topa girmeyeyim hiç dedim devamında. Neyse tartıştık ettik o bir şeyler anlattı RAM slotlarını koydu ortaya. Yok 64 GB falan dedi ki şu platformda bırak 64 GB'ı 16 GB bile eh olmasa da olur dedirtir adama. Tartıştık ettik adam tavsiye verecek bana, dedi ki sen bu kafayla başka platforma geçersen boşa para harcarsın dedi B450 anakart alırsın gaming olanına bakarsın falan dedi. Ben B450 alırsam Asrock B450 Pro 4 alırım gaming ile alakalı gram bir dokunuş yok kartta. Yani adam beni böyle kırmızı siyah anakart görsem üstüne atlayacağım falan sandı herhalde. Konuyu size bırakıyorum arkadaşlar hangisi daha iyi. Bu arada platform FM2+.
Konu oluştur butonu öncesi: Adam bana baya bilenmiş benim haberim yok üstün körü okudum o sıra meşguldüm çünkü yazacak vaktim yoktu. Şimdi şöyle tekrar okudum konuşmaları yok konu takaslıktan çıktı, "anakart alacam ee gaming olsun süslemesi olsun" kafasındasın falan yazmış.
Son düzenleyen: Moderatör: