İnsanların içeriğe karşı atağa geçmesi

Makaleler
12
Örneğin içerikte A yazar, B'yi savunurlar. B yazarsa A'yı savunurlar. Bu ilginç bir durum.

Örnek olarak ilk başlıkta katı kuralları eleştirdim. İnsanlar katı kuralları beğendiğini söyledi. İkinci başlıkta yumuşayan kuralların katı olmasını söyledim. İnsanlar, kuralların katı olmaması gerektiğini açıkladı. Peki insanlar neden başlığa karşı gelmeye çalışır?

Örneğin içerikte A yazar, B'yi savunurlar. B yazarsa A'yı savunurlar. Bu ilginç bir durum.

Örnek olarak ilk başlıkta katı kuralları eleştirdim. İnsanlar katı kuralları beğendiğini söyledi. İkinci başlıkta yumuşayan kuralların katı olmasını söyledim. İnsanlar, kuralların katı olmaması gerektiğini açıkladı. Peki insanlar neden başlığa karşı gelmeye çalışır?
Birisiyle hemfikir olunca "Haklısınız" dememeyi tercih ediyorum, ona katılmıyorsam nedenini açıklıyorum. Bu da öyle bir durumdur.
Size katılanlar "upvote" atıp geçer, katılmayanlar ise fikirlerini belirtirler.

Fazla naz aşık usandırır sen adama nokta koymadı diye ban atarsan gün gelir adam bıkıp başka forumlara yönelir. Disiplin iyidir ama bir yere kadar sen forum yönetiyorsun Kuzey Kore'yi yönetmiyorsun.
Benim için mesajın içeriği ve kalitesi önemlidir adam doğru bir bilgi veriyorsa nasıl yazıyorsa yazsın. Sonuçta burası TDK değil.

Sosyal medyadaki insanlar reel'deki anonimliklerine ve kendine zarar gelmeyeceğini bilmelerine güvenerek sanal ortamlarda agresif davranmaktan çekinmeyebiliyorlar. Özellikle bir insanın özgüveni ne kadar düşükse bu tarz ortamlarda kendince özgüven tazelemek isteyebiliyorlar. Sorun şurada, bu insanlar bu davranışı içgüdüsel yaptıkları için bunun farkında değiller. Her eleştiride ve her insanda geçerli değil ancak bazıları birikmişliklerini buralarda patlatmak isteyebiliyorlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı