İnsanların Potansiyelimi Küçük Görmesi

Ne diyebilirim ki? İnsanlık bozulmuş çoktan. Fakat şunu bilki bir şeye başaracağına önce senin inanman gerekir. Dünya başka insanların dedikleriyle dönmüyor. İleride başaracağına seninde inancın kalmazsa onları haklı çıkarırsın. İnan! Hayal kurmaya devam et gerçekten mutlu olmayı düşünmek bile insanı mutlu ediyor.

Amcan konusuna gelirsek, insan ne yaparsa karşılığınıda aynı şekilde alır. Sana bir anımı anlatayım:

Bu bahar annem ve babamı ziyarete geldim tabi ben gelince amcamgil falan tüm aile toplandık. Bende baklavaya bayılırım pastaneden baklava aldık falan. Akşam yemeğinden sonra baklavalar servise hazırlanıyordu bende anneme yardım edeyim diye çatalları koyuyordum. Çatalın biri baklavayla temas etti ve şerbet oldu, bana gelmesin diye en arkaya koydum o servis tabağını. Sonra amcamın kızları servis yapıyorlar, bana gelmesin dediğim o çatal bana denk geldi ve ellerim şerbet oldu. Amcanda karşılığını aynı şekilde alacaktır.
 
Kendi alanımla bu kadar alakalı olduğum halde bana bile mizah havasında öyle diyenler çıkıyor bazen :) Özellikle ailemizin en büyük fertleri :) Kendi torunu da aynı bölümü okuyup bir halt olamadı diye başkalarının çocuklarının da hevesini kırmaya çalışıyorlar. Tamamen bilgini - yeteneklerini - kişiliğini çekemediklerinden ötürüdür. Tamamen ama tamamen kıskançlıktan, çekememezlikten fesatlıktan yapılan bir eylem türüdür :)

Sebebine gelirsek tamamiyle ama tamamiyle ; İyi insan olmandan kaynaklanan bir durum.
Dünya tarihi boyunca bu gerçek hiç değişmemiş anladığım kadarıyla ; Deveye diken yaranır.

Sana değer vermeyene, kafası güzel laf geçirenlere sen de değer vermeyeceksin. Sen izin verdiğin sürece devam ederler boş boş konuşmaya. İlerde işini eline alır, paranla gül gibi geçinir gidersin merak etme. Pasif insan olma yani, biraz baskın ol. Bak o zaman ağızlarını açmaya bile çekinirler.
 
Kardeşim ben de 20 yaşındayım. 1 senedir basketbol il hakemliği yapıyorum, yaz aylarında üniversitenin havuzunda yüzme dersleri veriyorum ve araba ehliyetim var. Şimdi bunları neden söylüyosun diyebilirsin şöyle açıklıcam; babama göre ben halen araba süremiyorum, üstüne para verseler bile benden yüzme dersi almaz ve basketbol hakemliğini yapamadığım görüşünde. Kısacası büyüklerin lafına çok takılma, başarılı olmak istiyosan olumsuz düşüncelere kafanı yorma. Bişeyi elde etmek istiyorsan çalış ve onu sök al.
 
30 yaşındayım, iyi bir eğitim almadım ve çalışkan da değildim, tüm ailem derslerim iyi ve çalışmadan da okulda başarılıyım diye zeki damgası basıp geleceğime dair umut bağlamıştı :) Tüm ailenin teknolojik sorunlarını çözer arızalarını giderir her yardımına koşar kimin başı sıkışsa beni yanında bulur yesman gibi popi bir çocuktum :) Zorla gönderilen üniversiteden sonra beklenileni veremediğimde amcam kendi gibi borca batacağımı geçinemeyeceğimi mutsuz olacağımı hissetmiş olacak ki babamları gazlar dururdu. Babama yük olacağımı, yaşlandıklarında onlara bakamayacağımı-bakmayacağımı, eşimle evlenmeden evvel çok uzun sevgili kaldığıma kadar birsürü zırva... Bana atfedilen herşey kuzenlerimde fazlasıyla oldu ama gık demedi amcam. Ben bol kazançlı bir iş bulmayı hedefime koymadım, bol sıfırlı banka hesabıyla kimseye başarılı olduğumu kanıtlamaya çalışmadım, bence bu onların güdümüne girmek, onların koyduğu kurallara göre oynamaktır. Kpss'de başarılı olamazsan oyunu kaybedecek ve mutsuz olacaksın bu belli. İyi bir gelirin olduğunda amcan bize de koklatmadı deyyus diye yine sinirlerini zıplatacak bu da az çok belli. İnsanların başarı saydığı şeylerle mutlu olamazsan onca emeğin seni daha mutsuz edecek bu da belli. Bana da tehlikeli dediler motor da aldım zararlı dediler nargile de aldım sürüşün berbat dediler araba da aldım ülkeyi gezdim ama nüans şu ki hiçbirini onların gözüne sokmak için kendimi ispat için yapmadım. Abi tavsiyesi olarak 2 maddede toplamam gerekirse

1 Hırs ve ispat yolu yorar, köpek almak istiyorsan al bizim yerimize de okşa. Eğitimini; maddi getirisine bakmadan kendin ve güzel ülken için al.
2 Çok kitap oku, benim gibi imla ve anlatım bozukluğu hataları yapma.
 
Maaşını al sonra köpek değil dinozor alsan ses çıkaramazlar, üstelik ay ne şirin derler.
Dipnot: Burada ki hatunlara yeşil ışıkla sinyal çakıyorsun gibime geldi, hayvan sevgisi de var.
Burada kız olmaması dışında sorun yok.
 
Herkese merhabalar,

Yaşım 20 ve iyi bir üniversitede iyi bir bölümde okuyorum 3.sınıfa geçtim bu sene.
Akrabalarım veya aile bireylerime ne zaman geleceğe dair planlarımdan bahsetsem dudak büzüp benim ilerde hiçbir baltaya sap olmayacağımdan gizliden gizliye dem vuruyorlar. Hayatımda bu zamana kadar hep iyi bir insan iyi bir evlat olmaya çalıştım. 12 sene boyunca herkes gibi işçi gibi sabahın 6'sında uyanıp okulla dershanelere gittim ve bir kez bile bu durumdan şikayetçi olmadım, alkolüm yok kötü alışkanlığım yok, çevremden aileme gelip de "Caner bunu bunu yapmış" dedirtecek hiçbir şey yapmadım. Yaşıtlarım sokaklarda karı kıza laf atarken ben yarın ki sınavlarda neler yapabilirim, kendime nasıl neler katabilirim diye düşünmekle meşguldüm.

Bugün ki olay sabrımı taşırdı, az önce amcam bizdeydi ve ilerde mesleğimi elime alınca köpek sahiplenmek istediğimi belirttim çünkü yıllardır hayalim buydu, arabamı evimi alıp güzel de bir eş ile evlenip temiz bir hayat kurmak en saf hayalim. Bir anda bana "Ulan oğlum ne iti ne köpeği sen elinde buraya yazıyorum para bile tutamazsın." gibi bir cümle kullandı. Aslında ilk kez yapmadı, ailem de benim parayı görünce sapıtacağım kanaatinde. Savurgan birisi değilim böyle birisi olsam tamam eyvallah diyeceğim ancak. Beni bu şekilde görmelerinden ilerde adam olmayacakmışım gibi davranmalarından bıktım. Ceketimi alıp ne meslek ne okul deyip sokakta yatasım bile geliyor artık.

Hiç böyle bir sorun ile karşılaştınız mı?
Sitede illa büyük abilerim yardımcı olurlar bana, fikirlerinizi yardımlarınızı bekliyorum..
Hangi üniversitedesin? Hangi bölüm?
 

Geri
Yukarı