Insanların sorumsuzluğu ve buna tepki verilmemesi

Makaleler
2
Merhaba. Hastalığım yüzüne belirli periyotlarla Prof. Dr muayene oluyorum. Bugün bu olay yüzüne aşırı sinirlendim. Benim muayene olduğum profesöre muayene olurken sabah erken gelip kapısının önündeki kâğıda ismini ve kaçıncı sıra olduğunu yazıyorsun. Öğlen muayeneye başlıyor profesör. Burada sorun yok.

Sabah 9'a kadar odasında duruyor doktor. Sonra öğleden sonra tekrardan muayene başlıyor. Sabah 7 gibi hastaneye gidip ismimi yazdım ve 2.sıradaydım. Sonra süper zekanın biri ismini en üste ve kendini 1.sıraya alıp diğer bütün hastaların numarasını değiştiriyor. Ben o adamı gördüm ama sesimi çıkarmadım. Sonra 6.sıraya tekrar ismini yazmıştı. Öğlen yine şark kurnazlığı yapıp ilk muayene olacaktı. Diğer hastalardan bir tanesine durumu anlatınca anladı adamı ikna etmeye çalışıyor. Kendi değiştiriyor birisi yapmış diyor ve ben bu adamın yaptığını gözümle gördüm. Ancak ben bağırınca bir şey diyemedi. Ben içeri girince herkes anladı ama iş çoktan geçmişti çünkü asıl 1.kişi girmediği için sonraki kişi olarak ben girdikten sonra anladılar diğer hastalar. Sesini çıkaramadı bana o süper zeka sen yaptın diye ama kavga olur diye demedim. Ben s*lak mıyım sabah 5'te kalkıp otobüse gidip hastaneye erken gidip ismimi yazdırıyorum. Ben bağırmasaydım hakkımı alamayacaktım. İlla ben bu durumlarda bağırmadan neden yapamıyorum. Rahmetli babam ile gittiğimiz zamanda kadın farklı ilden geldi diye herkesten sıra istiyordu. Tabii ki babam bağırınca herkes sırasını takip ediyordu. İlla bağırarak mı işimi halletmek zorundayım. Bu doktora 2 yıldır muayene oluyorum. Başka muayenesinde ilk muayene sırası bendeydi. Doktor geldi telefonla biri beni aradı böbrek yetmezliği vs varmış onu alacağım dedi ve o hasta sesini çıkarmadı ve doktor 2.uyarısında girdiler. Normalde böbrek yetmezliği olan hasta hemen girmesi gerekiyordu ama sesini çıkarmadı. Halbuki böbrek yetmezliği olan hasta girmesi gerekiyordu çekindiği için hemen girmedi saygılı davranmıştı o muayene günü. İnanın bugünkü olaya aşırı sinir oldum. Bu türlere bağırın sessiz kalmayın. Doktorlara tavsiyem hasta size bağırıyorsa sizde bağırın altta kalmayın. Kendinizi ezdirmeyin. Ve en önemlisi hakkını bile savunmaması diğer hastalarında. Ben o an uyarmasam süper zeka hakkımı aramadığım için yenmiş olacaktı.​

Hocam bizim insanımızdan incelik beklemeyin. En basitinden fırına giriyorsun senden sonra gelen sıra var mı yok mu demeden direk parayı uzatıp ekmek alıyor. Her yerde aynı durum var. İslam dinine göre bu da bir kul hakkı ama Müslümanlar kul hakkını sadece insanların bir şeyini çalmak olarak algılıyor.

Inanin arkadaşlar aşırı sinirliyim illa bağırmama gerek yok düzgün dille anlatsam hatasını kabul etmeli yok ben yapmadım falan gözümün önünde sen yaptın zaten gördüm seni zaten kâğıda ismi 2 kere yazmış oradan da anlaşılıyor senin yaptığın. Aslında sinir olduğum başkasının hakkını ben savunuyorum o savunmuyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı