İnsanlarla nasıl konuşulur?

PC yüzünden orta okulu full asosyel geçiren birisiydim. Lise 1'e geçtiğim ilk gün sınıfa girmeye çekiniyordum, o derece özgüvensizdim, heyecan vardı.
1-2 ay geçtikten sonra heyecan falan azalmıştı, özgüvenim artmaya başlamaıştı. 1. dönemin sonuna doğru orta şekerli bir özgüvene sahip oldum, kendimi anlatabiliyordum en azından. 2. dönem sonunda artık bir özgüven sahibiydim, girişkenleşmiştim, kendimi iyi ifade edebiliyordum. Lise 2'de sınıfın en özgüvenlisiydim, arkadaşlarımın derdini bile hocayla konuşurdum.
Kısacası zamanla alışırsın, tecrübe kazandıkça özgüvenin artar, kiminle takılacağına daha iyi karar verirsin. En azından arkadaşınlarının saçma hareketi olsa bile onları göz ardı etmeyi başarırsın.
 
Ben insanları küçümsemiyorum. Dediğim şey bad boy olup hawalı olduklarını sanan tipler. Şaka gibi gelecek ama daha geçen hafta sınıftaki bir erkek Monster içerken hikaye attı. Evet bildiğimiz hikayelerden.

Konuşma dersleri gibi yerlerden bahsettim.

Hocam atsın atabilir. Ne olmuş yani. Arkadaş olmazsınız olur biter. Herkes sizin gibi olursa dünyadaki yaşamın ve farklılığın ne anlamı olur? Bunlar benim görüşlerim bu arada, isterseniz tavsiyelerini görmezden gelebilirsiniz. Dediğim gibi, herkes aynı olmak zorunda değildir.
 
Sınıftakileri seninle konuşana kadar sıralara bağlayıp işkence edebilirsin. Ya da İnstagram'dan "insanlarla konuşmak için taktikler" yaz çıkar.

Özgüveniniz düşük olabilir. Ama eğer değişik taktiklerdir, havalı şiirler, sözlerdir vs. ile yapmacıklıktan öteye geçemezsiniz. Bir gruba dalın, muhabbete katılın, nazik olun, patavatsızlık yapmayın. Sizi dışlarlarsa zaten sorun onlardadır. Okulda ya da sınıfta başka insan mı yok? Özgüveninizi olabildiğince toplayın, azıcık bile olsa. Yapmacık insanları kimse sevmez, ve yapmacık sözlerle, taktiklerle bir sohbet 1dk dan fazla sürmez. Yalnız kalmayacaksınız, merak etmeyin.
 
Bu yıl liseye gideceğim ama arkadaş bulma konusunda sorunlarım var. Bütün erkekler ve kızlar yapmacık insanlarla oluyorlar. Kendini Killa Hakan sanandan tutun Ben Fero'ya kadar gidiyor. Ben insanlarla nasıl konuşup arkadaş olacağım? Biraz da özgüvensizlik var. Udemy'de kurs varsa önerir misiniz?

Dostum okulda nasıl arkadaş bulacağım insanlarla nasıl tanışacağım vesaire gibi şeyleri kafana takma veya bunlar hakkında düşünme. Liseye gittiğinde illa bir şekilde kendine göre biriyle tanışacaksın rahat ol kasma bu kadar ne kursu :D
 
Dostum okulda nasıl arkadaş bulacağım insanlarla nasıl tanışacağım vesaire gibi şeyleri kafana takma veya bunlar hakkında düşünme. Liseye gittiğinde illa bir şekilde kendine göre biriyle tanışacaksın rahat ol kasma bu kadar ne kursu :D

Sadece okul değil. Geçen spor salonu arıyordum insanlarla konuşamıyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı