İnsanlı gözlem/keşif uçakları

Katılım
3 Haziran 2019
Mesajlar
1.812
Makaleler
3
Çözümler
6
Merhaba, insanlı gözlem/keşif uçakları sizce hava hareketleri için arttırılmalı mı? Zira pek de yakın bir zamanda insanlı gözlem/keşif uçağı Van'da düşmüştü.

kaza.jpg


Evet insansız hava araçlarına gire daha hızlı, hem de insan içinde olduğu için sistemlerin yanında ek gözlem de yapılabilir burslar avantaj ama bir de düşürülme ve maaliyet dezavantajları var.

Sizce bu insanlı gözlem/keşif uçakları mantıklı mı?

keşif uçağı: Beechcraft King Air

king-air.jpg


şehitlerimiz:

sehitlerimiz.jpg


Şehitlerimize Allah'tan rahmet, aileleri için başsağlığı diliyorum.😔
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Konuya kimse yazmamış, ben birkaç kelam edeyim.

Şu an revaçta olan teknoloji IHA/SIHA. IHA'ların hem uçurulma maliyeti düşük, hem gözlem, raporlama, keşif, tespit yetenekleri gelişmiş hem de hemen hemen çoğu arazide mehmetçiğin yanı başında olabilecek sistemlerdir. Yavaş olması bir problem değil, roketten kaçmak için 9g manevra yapmayacaksın IHA ile, kendisine tanınan görevi minimum maliyet ve güvenlikle yapması kafidir.

Olur da düştü diyelim, (ki oluyor böyle şeyler) hem insan olmaması hem de nispeten uçaklara göre daha ucuz olması sebebiyle ordunun kaybettiği para daha düşük olacaktır. Hadi para önemli bir mesele ama şehit vermeyeceksin, insan canının geri dönüşü yok. Ayrıca milli şirket olduğundan kazanılacak para dışarıya değil, memlekete gidecektir. Bu uçaklarda yaptığın her işlemde dışarıya bağımlısın.

Ben IHA derim, susarım. Ordunun rotası da bu yönde zaten, son zamanlarda çok daha başarılı işler yapılıyor, devamı da gelecek inşallah.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı