İnsanlık bir gün uzayı evi haline getirebilir mi?

oldvillaGGer

Hectopat
Yer
Tekirdağ
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i3 5005u / intel HD graphic 5500 / 128gb ssd
Çok merak ettiğim bir konu var. Şu an da gidilebilen 1 gezegen 1 uydu var. Bunlar; mars ve ay. Bu iki gök cismide karbon bazlı yaşam formlarına yani bize pek uygun değil. Peki şu an da kaynaklarını tüketmekte olduğumuz evimiz olan dünya'ya şu ana kadar tespit edilmiş en yakın süper yaşanabilir gezegen -proxima centauri- adlı gezegendir. Bu gezegen bize 4.24 ışık yılı mesefesindedir. Bizim gidebilfiğimiz gezegen olan mars bize 255 milyl kilometre uzaklıktadır, biz bu mesefeyi yaklaşık 9 ay gibi bir sürede gidebiyoruz. 1 ışık yılı 9.9trilyon klometredir bu da şu anlama gelirki proxima gezegenine gitmek için yaklaşık 30trilyon kilometre yol gitmemiz gerek.

Demek istediğim şu bulunduğumuz yüzyıl veya daha sonra sizce bir gezegende koloni olabilecek miyiz? Yeni bir gezegeni sahiplenebilir miyiz?

Kast ettiğiniz marş yada yakın gezegenlerden biri ise cevap evet. Zor olacak yıllar alacak biz göremeyeceğiz ama o da olacak insanoğlu dünyanın içine edip başka gezegenlerin de içine etmek için o gezegenlerde şu anda nasıl yaşıyor isek orada da yaşayacak. Bence yinede tüm insanlık gitmez fakirler, bağımlılar vs. Dünyada kalır diğerleri özellikle zengin kesim gider.

Çok zor fakat 2300'lerde olabilir. Yine de Proxima Centauri'ye gidileceğini düşünmüyorum.
1 ışık yılı bile insanlık için çok uzun. 4 ışık yılı gitmek imkansıza yakın.
Bundan 300 yıl önce birine, "istediği kişiyi dünyanın öteki ucunda dahi olsa bile görebileceğini konuşabileceğini" söyleseydin, seninle dalga geçerlerdi ve deli muamelesi görürdün :) Aynı şekilde bundan 1000 yıl önceye gidip, insanların aya çıktığını söyleseydin muhtemelen öldürülürdün :D Verdiğim örnekler o zamanlara göre de imkansızdı.

İnsanlığın sınır kapasitesinde olduğunu düşünüyorum daha büyük bir devrimsel olaya pek inancım yok.

Hocam sence sınırı son yıllarda mı gördük? Önceden teknoloji bu seviyelerde değildi çünkü. Hem de çok uzun bir süre. Gelişmeler çok hızlı yaşanıyor artık. Önümüzdeki 25 yılda geçtiğimiz 50 yılda yaşanan gelişmelerden daha fazlası yaşanacaktır.

Bunu yapabilecek teknoloji gelişimi için yeterli süreye sahip olduğumuzu sanmıyorum. 20 yıl öncesine ve şimdiki duruma bakıyorum, 100 yıl sonrasında insanlığın şimdiki medeni sistemini kaybetmiş olma ihtimalinin çok yüksek diye düşünüyorum.

İklim felaketi ve milyarlarca iklim mültecisi bu yüzyılın en büyük sorunlarından olacak, yükselen deniz seviyeleri ve doğal felaketler bir sürü yeri yaşanmaz hale getirecek. Bundan kaçışımız maalesef büyük oranda artık yok, zararı azaltmaya çalışmaktan başka bir şey elimizden gelmiyor. İklimler inanılmaz bir hızla değişiyor, sadece 20 yılda bile doğal felaketlerin sayısı kat kat artmış durumda.

Nükleer felaket riski de her zaman var, 2 tarafta da stoklanmış binlerce nükleer başlık mevcut. Birinin yapacağı en ufak bir hata, vereceği insafsızca tek bir karar sonucu nükleer felaket yaşayabiliriz. Dinsel ve ırksal savaşların çıkma ihtimali de her geçen gün daha da artıyor çünkü insanlar giderek kutuplaştırılıyor ve sosyal medya üstünden nefret pompalanıyor. Bu 2 nedenden bir savaş çıkmasa bile bu yüzyıl içinde kaynaklarla ilgili büyük bir savaş çıkmama ihtimali bence çok az.

Bunlardan birisi zaten kaçınılmaz olan ve şu anda bile yaşanan bir sorun, 21. yüzyılın sonlarına gelmeden milyarlarca insanın ölümüne direkt ya da dolaylı yoldan (mülteci soykırımı gibi) neden olacak. Diğeri ise gerçekleşmesi imkansız zannedilse de aklı başında olmayan bir grup siyasetçinin kararına bakan bir senaryo. Aklı başında olan kimse büyük çoğunluğu egolu cahillerden oluşan siyasetçilerin böyle bir şey yapmayacağına güvenmemeli.

Son düzenleme:
Hocam sence sınırı son yıllarda mı gördük? Önceden teknoloji bu seviyelerde değildi çünkü. Hem de çok uzun bir süre. Gelişmeler çok hızlı yaşanıyor artık. Önümüzdeki 25 yılda geçtiğimiz 50 yılda yaşanan gelişmelerden daha fazlası yaşanacaktır.

Gelişmeler yaşanacağını düşünüyorum fakat artık önümüzde aşılması güç engeller var basit bir telefon üretiminden çok daha kapsamlı engeller. İnsanlık sanayi devriminin düzensizliği ile türünün birçoğunu kitlesel ölümlere mahkum etti eğer büyük şehirlerde yaşama takıntısı ve orman yangınları bu düzeyde devam ederse bizi iyi bir gelecek beklemiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı