Arkadaşım sosyal medya ofisinde çalışıyor. 1 ay kadar önce ona aynı böyle yapacağımı anlattım, o da yapmamamı çünkü onun elinde şu anda zamanında sahipleri tarafından bu şekilde takipçi ve beğeni alınmış sonradan etkileşimi düşmüş bir sürü hesap olduğunu ve o hesapları düzeltmek için uğraştığını anlattı. Kısaca böyle yapan hesapların sonu bizim sosyal medya ofisi oluyor dedi. Instagram'ın sahte beğenileri ve takipçileri zamanla fark ettiğini ve hesaptaki etkileşimi ona göre ayarladığı gibi benim çok bilmediğim bir sürü şey anlattı. Sahte beğeni ve takip yerine sürekli video içerik koymamı ve sponsorluk yapmamı söyledi. Instagram da YouTube gibi video içerik platformu olma yönünde adımlar atıyormuş, bu sebeple video içerik atan hesaplar daha fazla etkileşime giriyormuş. Benim öğrendiklerim bunlar. Sahte takipçi beğeni alıp almamak size kalmış. Almakta komik veya yanlış bir şey yok bence. Ayrıca fiyatı daha pahalı ama sahte olmayan bir seçenek daha var. O seçenek size takipçi ve beğeni atmıyor ama sizin kitlenizi oluşturmanıza yardımcı oluyor. Sizin içeriklerinizi beğenecek kitleye yönlendiriyor vs. o seçeneği de bir değerlendirin bence.