Instagram hesabımda Bitcoin Kripto reklamı paylaşılmış

moralman

Hectopat
Nedenini biliyorum. Ahmaklık edip YouTube'a "Fl studio crack" yazdım ve ilk çıkan videoya tıklayıp indirdim. Sonra çalışmadı silmeyi denedim "Şu an bu dosya kaldırılamaz" yazdı ve panikleyip indirdiğim videoya baktım ve ne göreyim. Hem 17 dakika önce hem de 100 Türk isimli hesap "Oh my dear god. I've been searched this crack file" "Hey, good video. For future videos i would recommend a editing soft" falan filan yazıyor. Sonra o anki kafamda aman nolur ki diye düşündüm. Ertesi gün uyandım ve kripto, bilmem kaç bitcoin ve elon musk'ı hikayeme atmışım ve aynı fotoğrafı gönderi olarak paylaşmışım. Bu nasıl olabiliyor? O dosyayı bilgisayarımda 1 dakika tutmuştum sadece. Sonra hemen instagram ve facebook şifrelerimi değiştirdim. Twitter hesabımdan da çıkış yapılmış. G-mail adresimi de kontrol edeyim dedim. "28 gündür bir hareketlilik yok" yazıyordu ve 2 aşamalı doğrulamalıydı. Eğer daha yapmam gereken bir şey varsa söyleyebilir misiniz? (Ayrıca "17 dakika önce" paylaşılan videoyu geçmişimden buldum ve "Bu video, YouTube'un Hizmet Şartları'nı ihlal ettiği için kaldırıldı" yazısıyla karşılaştım ahmak ben.

Virüs hala bilgisayarda aktif iken şifreyi değiştirdiyseniz emin olun hiçbir işe yaramaz, ilk öncelikle Malwarebytes ile sistemi taratın ve tüm hesaplarınızın şifresini daha önce yapmadığınız bir şeyle değiştirin, başka bir şeyde gelmiyor akıla geçmiş olsun.

DarkComet RAT yemişsiniz. Aslında yaptığınız eylemleri siz kendi bilgisayarınızdan yaptınız, yani sizin yerinize bilgisayarınızdaki virüs yapıyor. Tüm hesaplarınızın şifrelerini telefonunuzdan değiştirmenizi, bilgisayara temiz kurulum yapmadan tekrar giriş yapmamanızı öneririm.

Bilgisayarını Kaspersky veya malwarebytes ile tam tarama yap.
Yaptım 8 tane şüpheli dosya tespit etti ve karantinaya aldım.

Virüs hala bilgisayarda aktif iken şifreyi değiştirdiyseniz emin olun hiçbir işe yaramaz, ilk öncelikle Malwarebytes ile sistemi taratın ve tüm hesaplarınızın şifresini daha önce yapmadığınız bir şeyle değiştirin, başka bir şeyde gelmiyor akıla geçmiş olsun.
Yok yok. Zaten dediğim gibi virüsü indirdikten 1 dakika sonra hemen sildim ve sonra şifreyi değiştirdim.

DarkComet RAT yemişsiniz. Aslında yaptığınız eylemleri siz kendi bilgisayarınızdan yaptınız, yani sizin yerinize bilgisayarınızdaki virüs yapıyor. Tüm hesaplarınızın şifrelerini telefonunuzdan değiştirmenizi, bilgisayara temiz kurulum yapmadan tekrar giriş yapmamanızı öneririm.
Temiz kurulumdan kastınız nedir?

Yaptım 8 tane şüpheli dosya tespit etti ve karantinaya aldım.

Yok yok. Zaten dediğim gibi virüsü indirdikten 1 dakika sonra hemen sildim ve sonra şifreyi değiştirdim.

Temiz kurulumdan kastınız nedir?

İyide hocam o öyle işlemiyor, sizin RAR'ın içindeki açtığınız dosya direkt olarak bu işlemleri sağlamıyor sistem dosyalarının içine kopyalar oluşturmuş olabilir. Arkadaşın dediği temiz kurulumda USB format işlemi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı