Instagram üzerinden kandırıldım

  • Konuyu başlatan nks
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 20
  • Görüntüleme 372

nks

Hectopat
Katılım
14 Nisan 2021
Mesajlar
16
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Dün gece saat 2'de Instagram'dan bir mesaj aldım. Mesaj daha önce yakından tanıdığım bir kızdan geldi. Kızın şahsi hesabıydı. Şu an başka memlekette okul okuyor. Mesajda "şu an çok utanıyorum, paraya ihtiyacım var. Kız iyi birisidir, güvenilirdir. Şu kadar meblağ para atabilir misin? En kısa zamanda geri yollayacağım" yazıyordu. Ben tamamen iyi niyetle, "utanmana gerek yok, ne gerekiyorsa yaparım." dedim. IBAN'ını attı. Ben de belirttiği tutarda parayı yolladım. İlkin para hesabına düşmedi. Bana "gelmedi daha, acaba bir yanlışlık mı oldu?" dedi. Ben de "gelir birazdan merak etme." dedim. Paranın gidip gitmediğini ve attığı IBAN'ın doğru olup olmadığını kontrol etmek için dekontu inceledim. Açıkçası o esnada jeton hafif düşer gibi oldu zira dekontta ücreti alan şubenin İstanbul olduğu yazıyordu. Kız ise İzmir'de okuyor şu an. Instagram'a geri döndüm. Paranın düşmemiş olmasını içimden diliyordum ki paranın hesabına düştüğünü belirten mesajı kızdan aldım. O an içimden eyvah dedim. Sonra beni WhatsApp'a davet etti. O an neler döndüğünü biliyordum. WhatsApp'tan daha fazla para talep edince "bana ses kaydını atar mısın?" diye mesaj attım, ses seda çıkmadı. Instagram'a girdim, bildirim geldiğini gördüm. Kız yeni bir hesap açmıştı ve beni takibe almıştı. Kızı ben de takip ettim ve yeni hesabın hikaye bölümünde "eski hesabım çalınmıştır, gelen mesajlara itibar etmeyin." diye uyarıda bulunan bir ileti gördüm. Ek bilgi: Şahıs WhatsApp'ta kızın şahsi fotoğrafını kullanıyordu. Yani sahte bir profil yaratmıştı.

Olay böyle gerçekleşti. Parayı attığım IBAN, anonim olarak gözüküyor. Muhtemelen kendi IBAN'ı da değildir, kiralamıştır. Numara da kendi numarası değildir diye tahmin ediyorum, aradığımda da kapalıydı.
Sizce bana attığı numaradan ya da IBAN'dan bir şeye ulaşılabilir mi? Zira polise gitmeyi düşünüyorum. Sizce polise müracaata değer bir vaka mı?

Esasen konuyu açma sebebim birileriyle konuşmaktır. Kendimi geri zekalı gibi hissediyorum. İyi niyetimin bu kadar suistimale uğrayacağı hiç aklıma gelmezdi.
Dün geceden beridir bu hadiseyi düşünüyorum. Aileme söylemedim konu büyümesin diye. Para da özellikle bu devirde mühim. O da ayrı koyuyor adama. İnanın bana hayatımın en tuhaf anlarından biriydi. Dilim bir kere yandı bir dahakine böyle bir şey olmayacaktır.
 
Kardeşim artık bilinçlenir misiniz? Tanıdığınız yakınınız sizden neden Instagram'dan para istesin? Akıl var mantık var kız seni aramayı bilmiyor mu? Kız gerçekten kendi istese arar söyler. İnsanlar bilinçlenmeyi bi' öğrenemedi...
 
Kardeşim artık bilinçlenir misiniz? Tanıdığınız yakınınız sizden neden Instagram'dan para istesin? Akıl var mantık var kız seni aramayı bilmiyor mu? Kız gerçekten kendi istese arar söyler. İnsanlar bilinçlenmeyi bi' öğrenemedi...
Haklısın. Mallık ettiğimi kabul ediyorum. Gece uykusuzdum onun da etkisi var.
 
Olsun kardeşim herkes mallık yapar. Attığın para belki para ya suç örgütlerine gitti ya da ergenlere sigara parası oldu. Ama ben sana güveniyorum bilerek yapmamışsındır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı