Instagram üzerinden yapılan çekiliş dolandırıcılık mı?

Makaleler
1
Öncelikle selam. Geçenlerde takip ettiğim bir Twitch sayfası çekiliş haberi verdi ve başka bir hesabı etiketlemişti. Şimdi bana iPhone 13 Pro Max kazandığım söyleniyor. Fakat isim, telefon no, adres verdikten sonra diyor ki.

Cihaz 10 bin TL üzeri olduğu için kargolar sorumluluk kabul etmiyor bu yüzden kargo şirketleri aracılığı ile anlaşmalı olduğumuz sigorta şirketleri vardır ve cihazı size gönderirken sigortalı bir şekilde gönderiyoruz. Bunun ödemesini önden almak zorundayız. Sigorta bedeli 220,20 TL + kargo gönderim ücreti 57 TL'dir.
Toplam 277, 20TL.

Bu işlemler sağlandıktan sonra cihazınız anlaşmalı olduğumuz MNG ve Yurtiçi Kargo üzerinden çıkış sağlanılacaktır.
Kargonuz yola çıktığında kargo takip numarası MNG veya Yurtiçi Kargo tarafından SMS olarak iletilecektir.
Yeni cihazınız hayırlı uğurlu olsun🤝

Sizce ne yapayım? Şahsen ben gönderme taraftarı değilim.

Öncelikle selam. Geçenlerde takip ettiğim bir Twitch sayfası çekiliş haberi verdi ve başka bir hesabı etiketlemişti. Şimdi bana iPhone 13 Pro Max kazandığım söyleniyor. Fakat isim, telefon no, adres verdikten sonra diyor ki.

Cihaz 10 bin TL üzeri olduğu için kargolar sorumluluk kabul etmiyor bu yüzden kargo şirketleri aracılığı ile anlaşmalı olduğumuz sigorta şirketleri vardır ve cihazı size gönderirken sigortalı bir şekilde gönderiyoruz. Bunun ödemesini önden almak zorundayız. Sigorta bedeli 220,20 TL + kargo gönderim ücreti 57 TL'dir.
Toplam 277, 20TL.

Bu işlemler sağlandıktan sonra cihazınız anlaşmalı olduğumuz MNG ve Yurtiçi Kargo üzerinden çıkış sağlanılacaktır.
Kargonuz yola çıktığında kargo takip numarası MNG veya Yurtiçi Kargo tarafından SMS olarak iletilecektir.

Öyle bir şey olamaz , şahsen dolandırıcı olduğunu düşünmekteyim.

Toplam 277, 20TL.

Bunun Türkçesi beyin çok güzel bir nimet demek hocam.

İnternet üzerinden alınan onca elektronik ürün kargo ile gelirken bunlar yolladığında mı bu ücret çıkıyor :).
Göndermeyin.

Eğer büyük bir sayfaysa ben olsam denerdim eğer düşük takipçili bir sayfa ise ve pek bilinmiyorsa hiç bulaşma iPhone 13 Pro zaten yoktu olmasa da bir şey kaybetmezsin ama 300TL'ye deneme şansın var ben olsam kargolarda cidden böyle bir şey olup olmadığını araştırıp denerdim😁. Bilinmeyen bir sayfaysa hiç uğraşmayın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı