Şaşırtmadı ve böyle de devam edecek. Ver yetkiyi gor etkiyi, sırada Twitter ve YouTube olduğuna eminim.

Twitter'ın da bir ayağı çukurda herhalde. Trafiğinde pek sıkıntı görünmese de anlık anlık bağlantı sorunları yaşadım Instagram'dakine benzer. Ayrıca çok yavaş.

Siyaset yapmak istemiyorum burada ama bu otoriter iktidarla; İran, Kuzey Kore gibi ülke olmaya her geçen gün daha da yaklaşıyoruz. Önce Ekşi Sözlük'e, sonra Kick ve Twitch'e, şimdi de Instagram'a erişim engeli getirildi. Yakında YouTube, Twitter gibi uygulamalara da erişim engeli gelirse şaşırmayın. Buna dur demessek, bir bakmışız Technopat'a bile giremez olmuşuz. Böyle giderse Çin ve Kuzey Kore'deki gibi sadece devletin izin verdiği sitelere giriş yapabileceğiz.

Bence bu sefer çok konuşulur bu olay yani unutulması çok uzun sürer yani Instagram bayağı hayatımızda vardı bugün olmazsa eğer çok şey patlak veriri benim bildiğim kadarıyla.

Umarız hocam bizde bunu istiyoruz.

Siyaset yapmak istemiyorum burada ama bu otoriter iktidarla; İran, Kuzey Kore gibi ülke olmaya her geçen gün daha da yaklaşıyoruz. Önce ekşi sözlük'e, sonra Kick ve Twitch'e, şimdi de Instagram'a erişim engeli getirildi. Yakında YouTube, Twitter gibi uygulamalara da erişim engeli gelirse şaşırmayın. Buna dur demessek, bir bakmışız Technopat'a bile giremez olmuşuz. Böyle giderse Çin ve Kuzey Kore'deki gibi sadece devletin izin verdiği sitelere giriş yapabileceğiz.

Twitterada çokca erişim yasağı getirildi hocam. Dediğiniz gibi ses yapmamız lazım yoksa bu böyle devam eder.

Kamuoyu oluşması, insanların fikirlerini belirtmesi ve tepki göstermesi şu aşamada çok faydalı olacaktır. Hani erişim engeli getirseniz ne yapacaksınız? Açarım Cloudflare WARP, arkada keyfime bakar yine girerim Instagram'ıma. Kimse benim hangi siteye girip giremeyeceğimi ISS'im üzerinden belirleyemez.

Fakat sizlerin de dediği gibi bunu bugün konuşmazsak, susarsak yarın daha da tepemize çıkarlar. O yüzden konuyu sosyal medya hesaplarınızda dile getirebilir, belirtebilir, arkadaşlarınızı durumdan haberdar edebilirsiniz. Herkes tepki gösterirse aldığı kararlardan dönerler. Siyaset mekanizması böyle işliyor arkadaşlar.

Siyaset yapmak istemiyorum burada ama bu otoriter iktidarla; İran, Kuzey Kore gibi ülke olmaya her geçen gün daha da yaklaşıyoruz. Önce ekşi sözlük'e, sonra Kick ve Twitch'e, şimdi de Instagram'a erişim engeli getirildi. Yakında YouTube, Twitter gibi uygulamalara da erişim engeli gelirse şaşırmayın. Buna dur demessek, bir bakmışız Technopat'a bile giremez olmuşuz. Böyle giderse Çin ve Kuzey Kore'deki gibi sadece devletin izin verdiği sitelere giriş yapabileceğiz.
Zamanında YouTube'a uzun süre yasaklama bile getirilmişti. Bu yüzden ne olursa olsun tepki koyulması gerekiyor ki cesaretlenip her şeye yasak atmasınlar.

Kamuoyu oluşması, insanların fikirlerini belirtmesi ve tepki göstermesi şu aşamada çok faydalı olacaktır. Hani erişim engeli getirseniz ne yapacaksınız? Açarım Cloudflare WARP, arkada keyfime bakar yine girerim Instagram'ıma. Kimse benim hangi siteye girip giremeyeceğimi ISS'im üzerinden belirleyemez.

Fakat sizlerin de dediği gibi bunu bugün konuşmazsak, susarsak yarın daha da tepemize çıkarlar. O yüzden konuyu sosyal medya hesaplarınızda dile getirebilir, belirtebilir, arkadaşlarınızı durumdan haberdar edebilirsiniz. Herkes tepki gösterirse aldığı kararlardan dönerler. Siyaset mekanizması böyle işliyor arkadaşlar.
Dediklerinde çok haklısın. Türkiye'de adalet Twitter gündemindeki hashtaglerle belirleniyor. Yakın geçmişte twitter'da gündem olması yüzünden bir çok suçlunun tutuklandığını gördük, hatta sırf insanlar tepki veriyor diye suçsuz olan insanları bile ters kelepçeyle tutukladılar. Bu yüzden bugün twitter'da bu konuyla ilgili on binlerce post atılırsa, hükümet bu konuyu daha erken bir çözüme kavuşturabilir.

Böyle durumlarda Twitter’da kıyametler kopardı. Twitter’a girdim, baya bir gezindim fakat bizim konuşmalarımız gibi konuşulmuyor orada. Herkes gırgırında dalgasında, anlayamadım. Normalde orada şu an en ince ayrıntısına kadar araştırılır, ortaya dökülmez miydi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı