Hocam bu gibi yöntemleri tam anlamıyla ve ülke bazında engellemek imkansıza yakındır. Bunun nedeni de internet dediğiniz ağın tasarımından gelir. Bu gibi durumlarda dns üzerinden engelleme yapılır. Eğer dns değiştirirseniz engellemeyi aşarsınız. Daha ötesi bir engelleme (bugün yapılan) yapılırsa da; vpn kullanarak ulaşmak istediğiniz hedefi doğrudan instagram yerine
VPN sunucusu(instagram)
Şeklinde yapmanız durumunda çoğu engeli geçersiniz.
Herşeye nerdeyse VPN ile giriliyor.

Güvenilir dediğinize göre kesinlikle iletişim engeli var.
Bağlantında Turkcell DPI cihazı var mı diye baktırdım, açılmadığına göre varmış.

Benim için sorun olmuyor Instagram kullanmadığım için ama sizler için girip kontrol ettim. DM Özelliği çalışmıyor, eğer geçmişten kayıtlı çereziniz varsa, temizlemediğiniz sürece ana sayfa açılıyor ama gerisi yok. Ancak çerezleri temizlerseniz, siteye hiçbir şekilde erişemiyorsunuz. Geçmiş çerezler yanıltıcıdır.

Eki Görüntüle 2271257

BTK'nın sitesinden sorgulama yaptığımızda erişim engeli geldiğini görüyoruz. Bu gece başladı erişememe sorunu, demek ki sebebi engel getirmelerinden kaynaklanıyormuş. Konuda fikirlerinizi saygı çerçevesi içerisinde, aşırı siyasete girmeden bekliyorum.

Şahsen hiç doğru bir şey değil bu. Babasının çiftlikleriymiş gibi davranıp istedikleri gibi at koşturuyorlar. Neye göre engellediniz? Nasıl aldınız bu kararı, niye aldınız? Kamuoyuna hiçbir duyuru yapılmadan çat diye bir şeyi yasaklamak neye çözüm, neye fayda? Yazık.

Siz de aşağıdaki bağlantıdan kontrol edip teyit edebilirsiniz:

Bir şey desem dava yerim. Ulan Instagram'ı kapatmak hangi özgür ülkede kaldı ya? Adamlar kendi ideolojilerini uygulama amaçlı yavaş yavaş özgürlük kısıtlıyorlar. Sosyal medya gücünü ellerine alma çabaları bitmiyor.

VPN açmaya izin verip yine de engelleyebilen cihazlar var. Bunlar VPN tünelinin kurulmasına bile engel olabiliyor. Ama neyse ki bu gibi cihazlar bir ülke trafiğini kaldıramayacağı için sadece şirketlerde oluyor.
MEB okullarının hepsinde kullanılıyor. Demek ki yüklü trafiği kaldırabiliyor o cihazlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı