Instagram'da forma almak için sayfa önerisi

RSBRS

Hectopat
Katılım
9 Aralık 2020
Mesajlar
3.232
Makaleler
1
Çözümler
36
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Instagram'dan tottenham forması almak istiyorum, hangi hesabı önerirsiniz? Kapıda ödeme olmak şartıyla.
Bir de formaduragi34X güvenilir mi? Arif sevimli reklamını yapıyordu.
 
Kapıda ödemeyi ürünü göreyim parasını ödeyim mantığı ile istiyorsanız yanılırsınız. Kargo firmaları kapıda ödeme ürünlerde ücreti tahsil etmeden paketi açtırmıyorlar.
 
Diğer forumlardaki bazı son derece cahil olan, çözüm yerine yargı üreten, cehalet timsali olan insanlara itimat etmeyin. Allah'tan Technopat.net te bu gibi tipler yok. Allah bilir belki de her ne meslek yapıyorlarsa o meslek hakkında bile fikirleri yoktur.

Şimdi kaynaklarla durumu izah edeceğim.

Türk Ticaret Kanunu'na göre; (Resmi Gazete Link)
MADDE 858- (1) İki tarafça imzalanan taşıma senedi, taşıma sözleşmesinin yapıldığına, içeriğine ve eşyanın taşıyıcı tarafından teslim alındığına kanıt oluşturur.
Bu ve ilgili maddeler ışığında, teslimat sırasında verdiğiniz imza, kargonuzu eksiksiz, hasarsız ve kusursuz teslim aldığınızın beyanıdır. Kargo firmalarının ne dediğine bakmayın.


Ayrıca Tekcan Hukuk Bürosu'nun verdiği bilgiye göre; (Link)
Tüketici ürününü kargo şirketi çalışanı aracılığıyla teslim aldığı anda mutlaka incelenmeli, eşyanın ayıplı olup olmadığı, faturanın mevcut olup olmadığı mutlaka tespit edilmelidir. Bu gibi ayıpların tespit edilmesiyle beraber ilgili kargo çalışanına “Hasar tespit tutanağı” hazırlatılması önem arz edecektir.

Uygulamada ise gerek işlerin yoğunluğu gerekse hızlı işlem yapma çabasının hayatımızın merkezinde oluşuyla beraber kargo çalışanları ürünü teslim edip 1 dakika içerisinde işlemi sonlandırıp işine devam etmektedir. Tüketiciler ise genel olarak bu konuda bilinçsiz olmasından dolayı teslim aldıkları ürünleri incelememektedir. Yahut inceleme talebi söz konusu olsa dahi bazen kargo çalışanlarınca bu incelemeye fırsat verilmemektedir. Bu halde kontrol edilemeden teslim alındığına dair not düşülerek ürünün teslim alınması durumunda yine kargo şirketinin sorumluluğuna başvurma imkânı olacaktır.

Dolayısıyla kargocu illaki zorluk çıkarır, mecazen söylüyorum "ben parama bakarım insanların mağduriyeti umrumda değil tutanakla uğraşmam ben böyle bir insanım" ise ve bir şey yapamazsanız hukuk bürosunun dediği gibi kontrol edilmeden teslim alındığına dair not düşürülmelidir.

Ayrıca ben bunlarla uğraşmam derseniz, ilgili satıcıya PTT Kargo ile göndermesini ve kargodan "Alıcının Kendisine Teslim" ve "Kontrollü Teslim" hizmetini eklemelerini isteyin.

Bu linkte Yurtiçi Hizmetler > PTT Kargo seçip kontrol edebileceğiniz üzere 13,70 kuruşluk bir maliyeti var.
 
formaduragi34X'ten aldığım forma bugün elime ulaştı. Çok kaliteli olmasa da idare eder.
 

Geri
Yukarı