Instagram'dan alışveriş yaparken nelere dikkat edersiniz?

Takipci ve beğeni sayısı sizi yanıltmasın hocam bunların %99'ı çekilişle gelen ya da panelden otomatik takip ettirilen kullanıcı oluyor. Aldığınız ürün elinize ulaşsa bile iade şansınız yok bunun bilincinde alın. Sipariş vermeden önce şikayetvar'a bakın orası size doğru bilgiyi verir.

Instagram'dan alışveriş yaparken Instagram'dan alışveriş yapmamaya dikkat ederim. Her yer "En şeffaf kargo bizde ulan!"cılarla dolu.

Anladığım kadarıyla herkes ya ürünün sahte çıkmasından ya ürün göndermemesinden ya da sahte şişirilmiş hesap olmasından korkuyor değil mi?
Kapıda ödeme varsa düşünülebilir.
Kapıda ödemeye neden bu kadar güveniliyor peki? Yani sonuçta tamam kapıda kargoyu görünce ödüyorsun ama içini açamıyorsun ki. Yani şey çıkacaksa yine çıkar içinden değil mi?
Alışveriş yapmış bir tanıdığınız yoksa güvenmeyin derim.
İşte bu güveni oluşturabilmek için ne yapması lazım bu sayfanın sizce? Yani gökten Thor gibi inemez sonuçta:) Bir sayfa gerçekten güvenilir ve gösterdiği işi tam yaptığını nasıl kanıtlayabilir? Mesela müşterilerin sorduğu sorulara verdiği yanıtlarla mı? Ya da satın alan kişiye iş sürecinde görseller göndererek mi mesela?

Son düzenleme:
Doğru. Bilmiyorum kapıda ödeme bana daha güvenli geliyor.
Sıkıntısı bu ama işte bilinmiyor sanırım pek:)

Peki bu Instagram sayfası size güvenli ödeme kanalı sunsa. Yani havale değil de havale/EFT veya kredi kartın ile ödeme yapabileceğin güvenli 3D Secure olan bir hizmet sunsa güvenilirliğini etkiler mi bu sizce?

Sıkıntısı bu ama işte bilinmiyor sanırım pek:)

Peki bu Instagram sayfası size güvenli ödeme kanalı sunsa. Yani havale değil de havale/EFT veya kredi kartın ile ödeme yapabileceğin güvenli 3D Secure olan bir hizmet sunsa güvenilirliğini etkiler mi bu sizce?
Bana her türlü güvenli imkanı sunsa da, resmi bir yer olmadığı için güvenemiyor insan. Mesela aynı ürün hem Instagram'da bir sayfa tarafından, hem de atıyorum Migros'ta satılıyor. Ben 20 lira da pahalı olsa Migros'tan alırım. Kendini güvenlik anlamında kanıtlamış resmi siteler olmadığı sürece, yok papuc diyari yok efsane papuclar öyle yerlerden alma taraftarı değilim.

İnstagramdan hiç alışveriş yapmadım yapmayı da düşünmüyorum.
Özellikle neden mesela?
Bana her türlü güvenli imkanı sunsa da, resmi bir yer olmadığı için güvenemiyor insan. Mesela aynı ürün hem Instagram'da bir sayfa tarafından, hem de atıyorum Migros'ta satılıyor. Ben 20 lira da pahalı olsa Migros'tan alırım. Kendini güvenlik anlamında kanıtlamış resmi siteler olmadığı sürece, yok papuc diyari yok efsane papuclar öyle yerlerden alma taraftarı değilim.
Doğru bir yaklaşım aslında. Yani N11, Amazon, Gittigidiyor, Trendyol gibi yerlerde olacak ki anca kendini güvenli hissettirsin diyorsun. Peki buraların komisyon bedellerini üstüne eklese fiyatlarının. Atıyorum 100 TL'lik ürün oldu 150 TL. Yine de bu güvenilirdir diyip bundan alıyım der misin yoksa o kadar fiyat farkına hayatta vermem mi dersin?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı