Intel 11. Nesil İşlemciler B460 ve H410 Anakartlar İle Uyumlu Olmayacak

10. nesilde var mıydı? Onda da yoktu Intel. Hele 10400F hiç yoktu. Rakibi 3600'den 500TL daha pahalı idi. Aynı şekil de 10100F de 3100'den 300TL daha pahalı idi.

Klasik İntel 😒 Hem pahalı hem kötü.

10400F ile 3600 sistem arasında taş çatlasa 200 TL fark oluyor. 3600 alan adam 5000 serisine geçebiliyor, 10400F alan adam senin gibi sağda solda gülücük atıyor.

Ayrıca 3600 her türlü OC desteği olan bir işlemci, keyfine göre OC yapar hem oyun hem render performansında öne geçersin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

10400F ile 3600 sistem arasında taş çatlasa 200 TL fark oluyor. 3600 alan adam 5000 serisine geçebiliyor, 10400F alan adam senin gibi sağda solda gülücük atıyor.

Sistem ne alaka?

Ya neyi anlamıyorsunuz? 10400F alan kişi 11400F e geçmez!

Zaten 12. Nesil de DDR5 anakartlar çıkacak ve Intel 10nm ye geçecek. Neden böyle saçma bir şey yapsınlar? Bunu yapacak insanlar ya amd fan boyudur, ya da zangindir. Ki zengin adam da B460 veya H410 almaz.

Silikon sıkıntısı olan bir işlemci yerine daha ucuz olan ve en düşük ram frekansı ile oyun perfonmansında R5 3600'i ciddi anlamda çoğu oyunda geçen bir işlemciyi daha ucuza satın almak daha mantıklı bana göre. Intel'in her sene anakart aldırmasını desteklemiyorum lakin 10.nesilde fiyat/perfonmans olarak daha iyiydi Intel. Overclock yapmak için cidden iyi bir soğutucu almak gerekiyor yoksa çok ısınır o işlemci.

@Tek7HackDedi

Ben ısrarla yükseltme sağlamayan Intel'i övmenizdeki manayı çözemiyorum. Her yeni işlemciyle birlikte anakart almak sizce doğru mu? 9. nesil kullananların suçu neydi? 10. nesilden 11. nesile geçilmez diyorsunuz ama bunun kararı kullanıcıya bırakılmalıdır. Z400 bir anakart kullanan kişi bu yükseltmeyi yapabiliyor bu arada? O zaman? Bu bildiğimiz şekliyle, parayı veren düdüğü çalar mantığıdır. Fanboylukfan falan söz ettiniz ancak yorumlara devam ederek ısrarlı bir savunmaya geçiyorsunuz.

Z400 serisi anakartın varsa 11. nesil kullanabilirsin. B ve H400 bir anakartın varsa bu geçiş "saçma". Sizce bu mantıklı mı? Eğer dediğiniz olay tamamı ile saçma olsaydı: Intel yine tüm anakartları için bu yolu kapatırdı. Biraz geniş açıdan bakın.

Silikon sıkıntısı olan bir işlemci yerine daha ucuz olan ve en düşük ram frekansı ile oyun perfonmansında R5 3600'i ciddi anlamda çoğu oyunda geçen bir işlemciyi daha ucuza satın almak daha mantıklı bana göre. Intel'in her sene anakart aldırmasını desteklemiyorum lakin 10.nesilde fiyat/perfonmans olarak daha iyiydi Intel. Overclock yapmak için cidden iyi bir soğutucu almak gerekiyor yoksa çok ısınır o işlemci.

Düşük frekans RAM kıyaslamaları AMD için adil değil. Bunun dışında RAM'e verecek paranız yoksa, ileride sistem geliştirmek umrunuzda değilse 10400F alabilirsiniz. Çok çok iyi bir soğutucuya gerek yok Arctic 34 DUO ya da Snowman gibi ucuz soğutucular bile yetiyor. Ayrıca belleklere OC yaptığınızda işlemci ısısında büyük değişim olmuyor. Ryzen'da esas performans artışı RAM OC'den geliyor zaten. Ben önceki 3600XT işlemcimi 3200 MHz belleklerimi 3800 MHz'ye OC ederek kullandım, gayet sağlam performans artışı oldu.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı