Fireship, Low Level Learning ve çok daha fazlasının yaptığı haberlere göre, Intel 13. ve 14. nesil işlemciler, microcode algoritmasında var olan bir hata nedeniyle, neredeyse %100 oranda çökmeye maruz kalıyorlar. (İddia.)
Alderon Games'in paylaştığı blog yazısına göre (bkz), Intel CPU'ları ile ciddi bir stabilite sorunu keşfedilmiş. Alderon Games 5 farklı alanda sorunu tespit etmiş.
Bununla beraber, Warframe'i geliştiren firma Digital Extremes, Warframe oyunundan gelen nvgpucomp64.dll kaynaklı çökmelerin neredeyse tamamının Intel 13. ve 14. nesil işlemcilerden geldiğini keşfetmiş. Oyunlar çökerken "Out of memory" (Bellek yetmiyor) hatasıyla çöküyorlarmış ve ilk başta suç NVIDIA'ya atılmış. Ancak analizlerin gösterdiğine göre bu probleme sebep olan şey, işlemci. Bu noktada ben decompression sırasında gerçekleşen failler sebebiyle, oyuna corrupted data gitmesinin, "Out of memory" hatalarına sebep olduğunu düşünüyorum.
Alderon Games'in paylaştığı blog yazısına göre (bkz), Intel CPU'ları ile ciddi bir stabilite sorunu keşfedilmiş. Alderon Games 5 farklı alanda sorunu tespit etmiş.
- Son kullanıcı: Firmanın geliştirdiği oyunların, çökme raporlama araçlarından gelen raporlara göre, binlerce rapor birikmiş.
- Resmi oyun sunucuları: Sürekli çökmeler sebebiyle, tüm sunucunun çökmesine sebep oluyor.
- Geliştirici ekip: Oyun geliştiren ekip, sürekli çökmeler sebebiyle ilerleme kat etmek, yaptıkları ilerlemeleri kaydetmek gibi sorunlara maruz kalmışlar. Ayrıca bu çökmeler SSD ve RAM bozulmalarına sebep olmuş.
- Oyun sunucusu sağlayıcıları: Oyun sunucusu sağlayıcıları da yine resmi oyun sunucuları gibi çökmelere maruz kalmışlar.
- Benchmark çökmeleri: Firma önce problemin kendi oyunlarından kaynaklı olma ihtimalini değerlendirmek adına, oyunlarından bağımsız decompression ve bellek testleri yapmışlar, bunların sonucunda da çökmelerle karşılaşılmış.
Bununla beraber, Warframe'i geliştiren firma Digital Extremes, Warframe oyunundan gelen nvgpucomp64.dll kaynaklı çökmelerin neredeyse tamamının Intel 13. ve 14. nesil işlemcilerden geldiğini keşfetmiş. Oyunlar çökerken "Out of memory" (Bellek yetmiyor) hatasıyla çöküyorlarmış ve ilk başta suç NVIDIA'ya atılmış. Ancak analizlerin gösterdiğine göre bu probleme sebep olan şey, işlemci. Bu noktada ben decompression sırasında gerçekleşen failler sebebiyle, oyuna corrupted data gitmesinin, "Out of memory" hatalarına sebep olduğunu düşünüyorum.