Intel 13600KF sıcaklık değerleri nasıl olmalı?

redanka

Megapat
Selam arkadaşlar. Yakın zamanda DDR5 sisteme geçtim sormak istediğim işlemcim için be quilet Dark rock Slim soğutucusunu kullanıyorum. DDR4 sistemdeyken işlemcimin sıcaklığı Max boşta 32 ile 38 derece arasındaydı oyunlarda Max 65 derece, DDR5 geçtiğimde ise boşta sıcaklık değeri 38 ile 45 derece. Anlık 65 dereceye kadar çıktığını gördüm çok değişken oyunlarda ise 62 ile 75 derece arası, iki termal macun markası denedim ID-Cooling frost X35 ve cooler markasının MasterGel Pro V2 kullandım ama sıcaklıklar hala aynı. Stres testine tabii tuttuğumda işlemci sıcaklık değeri 100 derece ile başlıyor ve 90 derecenin altına düşmüyor OCCT programı ve Prime95 sizce bahsettiğim sıcaklıklar normal mi ya da ne yapılabilir?
Eski sistem.
Anakart: Gigabyte B660M DS3H.
RAM: 32 GB 3000 MHz.
Soğutucu: Be quilet Dark rock Slim.
İşlemci: Intel 13600KF.
Kasa: Masterbox TD500 mesh v2.
Ekran kartı: RX 7900 GRE.
Power Supply: MSI 750 wat Gold tam moduler.

Yeni sistem değişen.
Anakart: ASUS TUF Gaming B760M Plus II.
RAM: DDR5 32 GB 7200 MHz CL30.

O işlemci için bu sıcaklıklar gayet normal. 13 ve 14. nesil intel işlemciler sıcak çalışan işlemciler. Ben hava soğutma ile 14600kf kullanıyorum. Oyunlarda 80 derece olduğu oluyor. 75 derece gayet serin bu işlemciler için.

Normal. Stres testini fazla kafaya takmayın. Gündelik kullanımda 85-90 dereceleri bulmuyorsa pek problem yok. Bir de Intel tarafının "sıcaklık 100 dereceden az ise sorun yoktur" yaklaşımı var.

Selam arkadaşlar. Yakın zamanda DDR5 sisteme geçtim sormak istediğim işlemcim için be quilet Dark rock Slim soğutucusunu kullanıyorum. DDR4 sistemdeyken işlemcimin sıcaklığı Max boşta 32 ile 38 derece arasındaydı oyunlarda Max 65 derece, DDR5 geçtiğimde ise boşta sıcaklık değeri 38 ile 45 derece. Anlık 65 dereceye kadar çıktığını gördüm çok değişken oyunlarda ise 62 ile 75 derece arası, iki termal macun markası denedim ID-Cooling frost X35 ve cooler markasının MasterGel Pro V2 kullandım ama sıcaklıklar hala aynı. Stres testine tabii tuttuğumda işlemci sıcaklık değeri 100 derece ile başlıyor ve 90 derecenin altına düşmüyor OCCT programı ve Prime95 sizce bahsettiğim sıcaklıklar normal mi ya da ne yapılabilir?
Eski sistem.
Anakart: Gigabyte B660M DS3H.
RAM: 32 GB 3000 MHz.
Soğutucu: Be quilet Dark rock Slim.
İşlemci: Intel 13600KF.
Kasa: Masterbox TD500 mesh v2.
Ekran kartı: RX 7900 GRE.
Power Supply: MSI 750 wat Gold tam moduler.

Yeni sistem değişen.
Anakart: ASUS TUF Gaming B760M Plus II.
RAM: DDR5 32 GB 7200 MHz CL30.
Bu arada undervolt yaptınız mı işlemciye? En az 15 derece fark ediyor.

O işlemci için bu sıcaklıklar gayet normal. 13 ve 14. nesil Intel işlemciler sıcak çalışan işlemciler. Ben hava soğutma ile 14600KF kullanıyorum. Oyunlarda 80 derece olduğu oluyor. 75 derece gayet serin bu işlemciler için.

DDR4 sistemde sıcaklık değerleri arasında fark olunca biraz tedirgin oldum, bir şey daha sormak istiyorum ınternet'e en iyi sıcaklık değerlerinden birine sahip olan ID-coolin X35 benim sistemde işe yaramaması şaşırttı beni güya 3 4 derece fark ediyordu.

Bu arada undervolt yaptınız mı işlemciye? En az 15 derece fark ediyor.

Hocam undervolt yapmadım, yapmammı gerekiyor az çok anlarım.

DDR4 sistemde sıcaklık değerleri arasında fark olunca biraz tedirgin oldum, bir şey daha sormak istiyorum ınternet'e en iyi sıcaklık değerlerinden birine sahip olan ID-coolin X35 benim sistemde işe yaramaması şaşırttı beni güya 3 4 derece fark ediyordu.

Hocam undervolt yapmadım, yapmammı gerekiyor az çok anlarım.
Hocam mutlaka yapmalısınız bence

Bu testlerde watt olaran Max ne gördünüz. Aynı işlemciyi kullanıyorum. Soğuma zalman Alpha 36 360mm sıvı soğutucu. Furm mark işlemci testinde 165w ları görüyorum sıcaklık 82 85 arası oluyor. Ama nedendir bilmem sürekli gücü 50w çekip tekrar 165 çıkıyır. 125w larda ise sıcaklık 75 77 derecelerde.
Kasam oldukça havadar ve soğuk havayı ilk radyatörler alıyor.
Sıvı soğutmayı değişmeyi düşünüyorum sizce gerek var mı 420mm geçmeye

Bu testlerde watt olaran Max ne gördünüz. Aynı işlemciyi kullanıyorum. Soğuma zalman Alpha 36 360mm sıvı soğutucu. Furm mark işlemci testinde 165w ları görüyorum sıcaklık 82 85 arası oluyor. Ama nedendir bilmem sürekli gücü 50w çekip tekrar 165 çıkıyır. 125w larda ise sıcaklık 75 77 derecelerde.
Kasam oldukça havadar ve soğuk havayı ilk radyatörler alıyor.
Sıvı soğutmayı değişmeyi düşünüyorum sizce gerek var mı 420mm geçmeye
Ben strest testinde ve dead space remake gibi eşşek yüküyle işlemci kullanın bir oyunda max değer olan 181 watt'ın üstünü bile gördüm 186 watt değerini görmüştüm.

Ben strest testinde ve dead space remake gibi eşşek yüküyle işlemci kullanın bir oyunda max değer olan 181 watt'ın üstünü bile gördüm 186 watt değerini görmüştüm.
Sıvı soğutucu değiştim thermalright 420mm olan modelini aldım 20 derece daha serin çalıştı.
Şimdi 160w değerlerde 70 dereceyi geçmiyor diğer soğutucu ile 92 gördüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı