SertKarpuzcu
Hectopat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- İşlemci: Intel® Core™ i9-13900 Processor
Ekran kartı: XFX Speedster MERC 319 AMD Radeon™ RX 6900 XT
Güç kaynağı: Zalman Gigamax III ZM850-GV3 850W Power Supply
Ram: Corsair Vengeance Rgb Pro Sl 32GB (2X16) 3600MHZ CL18
Sıvı soğutma : Arctic LIQUID FREEZER II 280 RGB
Mouse: Atk Z1 Ultra
Klavye: Wraith W75
Monitör: Asus TUF Gaming VG27AQ1A
Kulaklık: Hyperx Cloud 3 Wireless .
- Meslek
- İnşaat Yüksek Mühendisi , Karpuzcu , Simitçi , Hamal
Herkese kolay gelsin. Üstadlardan çok önemli bir problemim konusunda yardım isteyecektim. Acer V5-571G modeli Intel 3317U işlemcili, 8 GB RAM, 620M ekran kartlı laptopum var. CPU ve GPU sıcaklıklarında 64 derece limit var. Fan değişimi ve termal macun yenileme yaptım. CPU 64 dereceyi geçince 2.6GHz'den 0.8GHz'ye düşürüyor ve GPU ise performansını düşürerek oyunda takılmalara neden oluyor. CPU sorununu therottlestop programındaki BD prochot kapatarak halettim şu an maksimum 75 dereceyi görüyor. Fakat GPU'yu halledemedim. GPU 64 derece ye cıktıgında otomatik olarak kendisini frekans ve voltaj düşürerek korumaya alıyor. Bu termal limitleri nasıl değiştirebilirim? BIOS'ta Advanced bölümü yok. Acer yetkili servisi ve özel bilgisayarcılarla görüştüm yardımcı olmadılar. MSI Afterburner, RivaTuner, ASUS GPU Tweak 2, Intel Extreme tuning, NVIDIA inspector ve saymadıgım daha nice programlar denedim. Bu programlarda termal limitleri kullanacagım bölümler çalışmıyor. GPU termal limit kaldırabileceğim thetrottlestop tarzı 3. parti programı var mı?