Yaz aylarinda Gaming laptop CPU GPU sıcaklık değerleri kaç olmalı?

kralonur1417

Megapat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaslar dun termal macun degistirdim. Arctic MX 4 2019 Edition ile dun açtığımda durum daha farklıydı. Şu an bu sekilde normal mi?

Dosya Ekleri

• 20200609_015909.jpg
    20200609_015909.jpg
    3 MB · Görüntüleme: 83
  • 20200609_015858.jpg
    20200609_015858.jpg
    3,1 MB · Görüntüleme: 71
Son düzenleyen: Moderatör:
Dizüstü oyuncu sistemleri için sıcaklık bariyerini bir tık yükseltmek gerekli. Çok kaliteli bir soğutma yoksa 85 dereceler ile karşılaşmak mümkün.

Orta seviye soğutmaya sahip bir sistemi baz alarak GPU sıcaklığının 85 derece altında kalmasının yeterli olacağını söyleyebilirim.

CPU konusunda Intel sahibi iseniz 90-95 derece normal (evet değil, ancak Intel cihazlar bu sıcaklıklara ulaşabiliyor), AMD Ryzen sahibi iseniz 80-85 derece arası normal sayılabilir. Tüm bu değerleri yük altında test edin.

Dizüstü oyuncu sistemleri için sıcaklık bariyerini bir tık yükseltmek gerekli. Çok kaliteli bir soğutma yoksa 85 dereceler ile karşılaşmak mümkün.

Orta seviye soğutmaya sahip bir sistemi baz alarak GPU sıcaklığının 85 derece altında kalmasının yeterli olacağını söyleyebilirim.

CPU konusunda Intel sahibi iseniz 90-95 derece normal (evet değil, ancak Intel cihazlar bu sıcaklıklara ulaşabiliyor), AMD Ryzen sahibi iseniz 80-85 derece arası normal sayılabilir. Tüm bu değerleri yük altında test edin.
Valla benimki gaming değil HP Essential bıraksan tahminimce 150 dereceyi görecek gibi fişekliyor. Bırak yük altına girmeyi yükü görünce 98 derece oyun falan siz düşünün.😅

Laptopta ekran kartım 60-63 derecelerde işlemcim 70-85 derece arasında geziyor. Masaüstü bilgisayarda ise ekran kartı 65-70 arası, işlemci ise 50-60 derece arası.

PC alali 1 yil oldu. İslemci ısınması nedeniyle kasayı actim, fabrika cok kotu macun sürüyor. Mutlaka degistirin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arctic MX4 2019 Edition bu ekonomide en iyisi.
Laptopta ekran kartım 60-63 derecelerde işlemcim 70-85 derece arasında geziyor. Masaüstü bilgisayarda ise ekran kartı 65-70 arası, işlemci ise 50-60 derece arası.

Laptopta benim de bu değerler lakin normal mi?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı