Intel 620 UHD sürücü güncelledikten sonra sonra siyah ekran

YuşaKarataş

Hectopat
Daha fazla  
Başlıkta belirttiğim gibi Intel 620 UHD dahili ekran kartı var bilgisayarımda o kart Microsoft bağdaştırıcıları diye gözüküyor.
O dahili ekran kartını güncelleyince de siyah ekran oluyor ve PC açılmıyor.
Bu dahili ekran kartını güncelleyemediğim için oynadığım oyunlarda 10 FPS sabit kalıyor.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (14).png
    Ekran Görüntüsü (14).png
    92,9 KB · Görüntüleme: 44
Son düzenleyen: Moderatör:
Başlıkta belirttiğim gibi Intel 620 UHD dahili ekran kartı var bilgisayarımda o kart Microsoft bağdaştırıcıları diye gözüküyor.
O dahili ekran kartını güncelleyince de siyah ekran oluyor ve PC açılmıyor.
Bu dahili ekran kartını güncelleyemediğim için oynadığım oyunlarda 10 FPS sabit kalıyor.
Hocam zaten laptopunuzda 930mx ekran kartı var neden dahili grafik sürücüsü kuruyorsunuz?? Kurmanız gereken tek driver 930mx ekran kartınız driveri :) Link: Grafik Sürücüsü - GeForce Game Ready Sürücüsü | NVIDIA
Ayrıyaten nvidia driverını kurduktan sonra nvidia denetim masasından 930mx ekran kartınızı seçin.

Son düzenleme:
BIOS başarılı güncellendiyse geriye tek kalan Intel Graphics kurmak kalıyor :)

Hocam şimdi Intel driverı kurdum yine aynı sorunla karşılaştım. Ne yapabilirim
Hocam zaten laptopunuzda 930MX ekran kartı var neden dahili grafik sürücüsü kuruyorsunuz? Kurmanız gereken tek driver 930MX ekran kartınız driveri :) link: Grafik Sürücüsü - GeForce Game Ready Sürücüsü | NVIDIA
Ayrıyeten NVIDIA driverını kurduktan sonra NVIDIA Denetim Masası'ndan 930MX ekran kartınızı seçin.

Hocam NVIDIA ekran kartını nereden seçeceğiz?

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (16).png
    Ekran Görüntüsü (16).png
    196,8 KB · Görüntüleme: 32
Hocam şimdi Intel driverı kurdum yine aynı sorunla karşılaştım. Ne yapabilirim?

Hocam NVIDIA ekran kartını nereden seçeceğiz?

1- Öncelikle Intel'i devre dışı bırakıpta sadece NVIDIA kullanamazsınız. Sistem performansınız çöpe dönüşür. NVIDIA sadece oyunlar ve programlar için kullanılır.

2- Siyah ekran gelmeye devam ediyorsa Windows 10 için yapılacak bir şey maalesef kalmıyor eski sisteminize dönmeniz gerekir ama bir taktik mevcut elimde sizde işe yarayacak mı emin değilim yine de deneyin. İşe yararsa probleminizi çözecektir.

Söz Konusu Taktik: Windows boot edildikten sonra hoş geldiniz ekranına geldiği an siyah ekran oluyor sorunu biliyorum. Tam bu siyah ekran oluşundan 15-20 saniye sonra bilgisayarınızın güç tuşuna bir kere basın uyku moduna girecektir. 5-10 saniye ardından tekrar güç tuşuna basın oturum açma ekranınızı açacaktır.

İşlem Sonucu: sadece zaman kaybı yaşadınız. Sisteminiz Intel ve NVIDIA graphic kartlarınızı normal durumda çalıştırıyor ve hiçbir sistem performans kaybı yaşamamış oluyorsunuz.

Dediğim gibi taktik işe yarayacak mıdır emin değilim, 2 cihazda denedim 2'sinde de başarılı oldu bunlardan birini BIOS güncellemesiyle normal hale getirmiştim.

Sürücüler donanımları işletim sistemine tanıtan yazılımlardır. Basitçe tanımı bu. Sen sürücüyü yüklediğinde siyah ekran hatasını alıyorsan eğer ya yüklediğin sürücü uygun değildir ya da donanımında bir arıza var demektir. Genellikle siyah ekran, ekran kartı GPU'sunda bir arıza olduğuna işarettir.

Deneyebileceğin en basit şey eski işletim sistemleriyle ya da temiz kurulumla yeniden sürücü kurmak. Aynı hatayı almaya devam ediyorsan eğer cihazını servise göndermen gerekli.

Sürücüler donanımları işletim sistemine tanıtan yazılımlardır. Basitçe tanımı bu. Sen sürücüyü yüklediğinde siyah ekran hatasını alıyorsan eğer ya yüklediğin sürücü uygun değildir ya da donanımında bir arıza var demektir. Genellikle siyah ekran, ekran kartı GPU'sunda bir arıza olduğuna işarettir.

Deneyebileceğin en basit şey eski işletim sistemleriyle ya da temiz kurulumla yeniden sürücü kurmak. Aynı hatayı almaya devam ediyorsan eğer cihazını servise göndermen gerekli.

Hocam tm da yani dahili ekran kartı nasıl sorunlu olabilir ki eğer arızalıysa işlemcinin de arızalı olması gerekmiyor mu?
1- öncelikle Intel'i devre dışı bırakıpta sadece NVIDIA kullanamazsınız. Sistem performansınız çöpe dönüşür. NVIDIA sadece oyunlar ve programlar için kullanılır.

2- siyah ekran gelmeye devam ediyorsa Windows 10 için yapılacak bir şey maalesef kalmıyor eski sisteminize dönmeniz gerekir ama bir taktik mevcut elimde sizde işe yarayacak mı emin değilim yine de deneyin. İşe yararsa probleminizi çözecektir.

söz konusu taktik: Windows boot edildikten sonra hoş geldiniz ekranına geldiği an siyah ekran oluyor sorunu biliyorum. Tam bu siyah ekran oluşundan 15-20 saniye sonra bilgisayarınızın güç tuşuna bir kere basın uyku moduna girecektir. 5-10 saniye ardından tekrar güç tuşuna basın oturum açma ekranınızı açacaktır.

işlem sonucu: sadece zaman kaybı yaşadınız. Sisteminiz Intel ve NVIDIA graphic kartlarınızı normal durumda çalıştırıyor ve hiçbir sistem performans kaybı yaşamamış oluyorsunuz.

Dediğim gibi taktik işe yarayacak mıdır emin değilim, 2 cihazda denedim 2'sinde de başarılı oldu bunlardan birini BIOS güncellemesiyle normal hale getirmiştim.

Deneyip sizi bilgilendireceğim hocam.
1- öncelikle Intel'i devre dışı bırakıpta sadece NVIDIA kullanamazsınız. Sistem performansınız çöpe dönüşür. NVIDIA sadece oyunlar ve programlar için kullanılır.

2- siyah ekran gelmeye devam ediyorsa Windows 10 için yapılacak bir şey maalesef kalmıyor eski sisteminize dönmeniz gerekir ama bir taktik mevcut elimde sizde işe yarayacak mı emin değilim yine de deneyin. İşe yararsa probleminizi çözecektir.

söz konusu taktik: Windows boot edildikten sonra hoş geldiniz ekranına geldiği an siyah ekran oluyor sorunu biliyorum. Tam bu siyah ekran oluşundan 15-20 saniye sonra bilgisayarınızın güç tuşuna bir kere basın uyku moduna girecektir. 5-10 saniye ardından tekrar güç tuşuna basın oturum açma ekranınızı açacaktır.

işlem sonucu: sadece zaman kaybı yaşadınız. Sisteminiz Intel ve NVIDIA graphic kartlarınızı normal durumda çalıştırıyor ve hiçbir sistem performans kaybı yaşamamış oluyorsunuz.

Hocam benim sorunum hakkında bir bilgi daha vereyim bilgisayar açılıyor mouse imleci geliyor ve birkaç saniye sonra hard disk erişim ışığı sönüyor.

Hocam tm da yani dahili ekran kartı nasıl sorunlu olabilir ki eğer arızalıysa işlemcinin de arızalı olması gerekmiyor mu?

Deneyip sizi bilgilendireceğim hocam.

Hocam benim sorunum hakkında bir bilgi daha vereyim bilgisayar açılıyor mouse imleci geliyor ve birkaç saniye sonra hard disk erişim ışığı sönüyor.

Hard disk erişim ışığın sönüyor ise diskinde bir Bad Sector olabilir. Bilgisayarını güvenli modda başlatıp HD Tune programı ile Bad Sector taraması yapıp onu da kontrol etmen gerekli.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı