Intel 7700HQ Isınmaya bağlı frekans düşüşü

OkanOzcan

Hectopat
Daha fazla  
Intel'in 7700HQ İşlemcisine sahibim, oyunlarda işlemci sıcaklığı 80 derecelere ulaştığı zaman işlemci frekansı 2,60GHz'lere kadar düşüyor, stress testi ve benchmark uyguladığımda da durum böyle. Lakin izlediğim videolarda ve benchmark testlerinde işlemci sıcaklığı 90 dereceye ulaşsa dahi hiçbir kullanıcının bu durumla karşılaşmadığını gördüm.

Malesef işlemciyi render ve oyunlarda tam performansı ile asla kullanamıyorum 20 sn sonra işlemci frekansı 2,60'a sabitleniyor ve asla 3.80GHz bandına geçemedim. Bunun bir çözümü var mı ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Güç tasarrufu kapalı mı? Mobility Center'dan kontrol edin.

Kapalı, hepsi maximum performansta.
Ne yaparsam yapayım cpu kullanıımı %90-100 lere ulaştığı zaman cpu sıcaklığı 60 derece bile olsa 2,60ghz'e sabitleniyor frekans. işlemci kullanımı %5-10 civarlarıında ise 3,60 ghz'de çalışıyor. Normal mi bu durum, acaba ben mi çok kafama takıyorum.

Kullanım az olduğu zaman düşmesi normal. Aida 64 ile stres testine sokun artacak mı izleyin.

Kullanım az olduğunda değil, tam tersi kullanım fazla olduğunda frekans düşüyor. Kullanmadığım stress testi kalmadı, Cpu kullanımı yükseldiği anda frekans 2,60 a düşüyor. ısınma olduğuu zaman turbo boost kapansa anlarım ancak 60 derece olunca bille cpu kullanımı yükseldiği anda turbo boost kapanıp cpu frekansı düşüyor.

Benim i5'te de var, 68° gördüğü an 60°'a düşürüne kadar hız kesiyor. IETU'da hangi ayarı yapmam gerek?

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim i5'te de var, 68° gördüğü an 60°'a düşürüne kadar hız kesiyor. IETU'da hangi ayarı yapmam gerek?

IETU'dan Core Voltage Ofset ayarını -0.110 V'a çekince düzeldi benim sorunum, deneyebilirsin.

Yalnız dikkat et "-" voltaj vermen gerekli, sürekli voltaj yükseltip duruyormuşum sorun düzelsin diye iyice kötü duruma düşüyordu :)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı