Intel 7820X sisteme ekran kartı seçimi

Bütçe
30.000
Bence daha düşük bir kart + yeni nesil işlemci almak daha iyi olabilir 3080 Ti fiyatına.

Senin işlemcinin performansı Ryzen 3600'e yakın. Ondan dolayı şu videoya biraz göz attım, 3080 ile bile 2K'da darboğaz olmuş biraz:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoda da GPU kullanımı bazı oyunlarda düşüyor, bu da 3080 ama:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Anladım, arkadaşlar çok teşekkür ederim aydınlattığınız için. Dediğiniz gibi yapmak daha mantıklı olacak öyleyse.
Bence de, 3080 Ti'ye 25 bin vermek yerine 3070 Ti alın mesela, artan 6-7 bine de işlemci ve anakart alırsınız.

Nvidia takıntınız yoksa @alihanvardertyok 'nin önerisi çok daha iyi tabi.

Açıkçası elimde ki parçaları satmak zor geliyor, kim alacak kafasındayım. Bir tek ekran kartı satılır rahatlıkla diye düşünüyordum. Bu düşünce sebebi ile yükseltme yapayım bir kaç parçada devam edeyim diye düşünmüştüm ta ki sizlere danışana dek. :) (Kafa ütüsü başlar artık)

Güncel AMD sistemleri hakkında ise hiç bir bilgim yok, bir de ben biraz ASUS fanıyım sanırım başka marka bakamıyorum özellikle anakart ve ekran kartı konusunda.

Açıkçası elimde ki parçaları satmak zor geliyor, kim alacak kafasındayım. Bir tek ekran kartı satılır rahatlıkla diye düşünüyorum. Bu düşünce sebebi ile yükseltme yapayım bir kaç parçada devam edeyim diye düşünmüştüm ta ki sizlere danışana dek. :) (Kafa ütüsü başlar artık)

AMD sistemler hakkında ise hiç bir bilgim yok, bir de ben biraz ASUS fanıyım sanırım başka marka bakamıyorum özellikle anakart ve ekran kartı konusunda.
Olaya salt marka değil, ürün bazlı bakmanız lazım. AMD, 5000 serisiyle şu an için en iyi seviyesine gelmiş durumda. Anakart bazlı B550 serisiyle de her türlü yeterliliği sağlıyorlar.

Sunduğum anakart, bu seri içerisinde en çok soğuk kalabilen ürünlerden biri. Eğer 30.000 TL bütçeyle güncel ve performans odaklı bir yol izlemek isterseniz AMD tabanlı hareket çok yerinde olur.

Son düzenleme:
Olaya salt marka değil, ürün bazlı bakmanız lazım. AMD 5000 serisi ile şu an için en iyi seviyesine gelmiş durumda. Anakart bazlı da B550 serisiyle her türlü yeterliliği sağlıyorlar.

Sunduğum anakart, bu seri içerisinde en soğuk kalabilen ürünlerden biri. Eğer 30.000 TL içerisinde güncel ve performans odaklı bir yol izlemek isterseniz AMD tabanlı hareket çok yerinde olur.

Öyleyse sizden ricam tam olarak neleri ne ile değiştirmem konusunda tekrar bir yazarsanız yani anakart, ekran kartı ve işlemci yeterli olacak mı?

• SSD : Samsung 960 Evo
  • Kasa: Corsair 570X
  • Soğutucu: Corsair H115i
  • RAM: Gskill Trident Z RGB 16 GB 3200 MHz
  • PSU: Thermaltake Toughpower 80+ Gold RGB
  • HDD: 1TB WD HDD
  • Asus PG278QR 165hz 2k monitör
Bir de bu Aura Sync diye bir olay var ya benim tüm parçalar neredeyse (klavye, mouse, mouse pad) hepsi birbiri ile kombine o görüntüyü almakta sıkıntı yaşar mıyım?

IMG_9823.jpg

Son düzenleme:
Öyleyse sizden ricam tam olarak neleri ne ile değiştirmem konusunda tekrar bir yazarsanız;

• SSD : Samsung 960 Evo
  • Kasa: Corsair 570X
  • Soğutucu: Corsair H115i
  • RAM: Gskill Trident Z RGB 16 GB 3200 MHz
  • PSU: Thermaltake Toughpower 80+ Gold RGB
  • HDD: 1TB WD HDD
  • Asus PG278QR 165hz 2k monitör
Bir de bu Aura Sync diye bir olay var ya benim tüm parçalar neredeyse (klavye, mouse, mouse pad) hepsi birbiri ile kombine o görüntüyü almakta sıkıntı yaşar mıyım?

Eki Görüntüle 1207113
Hazırda zaten soğutucunuz var. Buradan yana bir harcama yapmayacaksınız. RAM'ler DDR4, bu da cepte. Güç kaynağınız şahane. SSD'niz var. 1440p monitörünüz bulunuyor. Bunların güncellemesine gerek yok.

Önceki mesajımda size ekran kartı, anakart ve işlemci kombosu sundum. Mevcut işlemciniz oyun odaklı hedeflediğiniz ekran kartları için yetersiz durumda. Bunu 5800X ile değiştirebilirsiniz. Haliyle yeni işlemciyle birlikte yeni bir anakart gerek. Bunu da MSI B550 Gaming Edge WiFi tarafından seçebilirsiniz. F/P odaklı adres bir anakart. Ekran kartı hususunda da yolu AMD tabanlı SAPPHIRE Radeon RX 6900 XT NITRO+ SE'ye çevirebilirsiniz. Soğutması ve kas gücü olarak ekran kartı bulunurluğunu da hesaba kattığımızda fiyatı çok makul seviyede.

Eski parçalarınızı da zaten satacaksınız. Kim alır diye düşünmeyin. Elbet alıcısı çıkacaktır. Bunlardan da size bir dönüş olduğunda konuyu daha da ucuza kapatmış olacaksınız.

RGB senkronizasyonu hususunda da MSI Mystic Light'ı kullanacaksınız.

Hazırda zaten soğutucunuz var. Buradan yana bir harcama yapmayacaksınız. RAM'ler DDR4, bu da cepte. Güç kaynağınız şahane. SSD'niz var. 1440p monitörünüz bulunuyor. Bunların güncellemesine gerek yok.

Önceki mesajımda size ekran kartı, anakart ve işlemci kombosu sundum. Mevcut işlemciniz oyun odaklı hedeflediğiniz ekran kartları için yetersiz durumda. Bunu 5800X ile değiştirebilirsiniz. Haliyle yeni işlemciyle birlikte yeni bir anakart gerek. Bunu da MSI B550 Gaming Edge WiFi tarafından seçebilirsiniz. F/P odaklı adres bir anakart. Ekran kartı hususunda da yolu AMD tabanlı SAPPHIRE Radeon RX 6900 XT NITRO+ SE'ye çevirebilirsiniz. Soğutması ve kas gücü olarak ekran kartı bulunurluğunu da hesaba kattığımızda fiyatı çok makul seviyede.

Eski parçalarınızı da zaten satacaksınız. Kim alır diye düşünmeyin. Elbet alıcısı çıkacaktır. Bunlardan da size bir dönüş olduğunda konuyu daha da ucuza kapatmış olacaksınız.

RGB senkronizasyonu hususunda da MSI Mystic Light'ı kullanacaksınız.
Çok teşekkür ederim ilgine, sağolasın.

Açıkçası elimde ki parçaları satmak zor geliyor, kim alacak kafasındayım. Bir tek ekran kartı satılır rahatlıkla diye düşünüyordum. Bu düşünce sebebi ile yükseltme yapayım bir kaç parçada devam edeyim diye düşünmüştüm ta ki sizlere danışana dek. :) (Kafa ütüsü başlar artık)

Güncel AMD sistemleri hakkında ise hiç bir bilgim yok, bir de ben biraz ASUS fanıyım sanırım başka marka bakamıyorum özellikle anakart ve ekran kartı konusunda.
Hocam merhaba bende 7820X kullanıyorum 2070S var bende de 2k için hangi yükseltmeyi yapabilirim ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı