Intel anakart önerisi

Öncelikle geri dönüş yaparak cevap veren bütün arkadaşlara teşekkür ederim.

10 veya 11 ncı nesil bir işlemci kullanmak istiyorum. Oyun oynamıyorum. 3 boyutlu çizim ve analiz programları kullanmak istiyorum.

Belirledigim bir işlemci de yok, işlemci önerilerine de açığım. Anakart ve işlemci için 3.0000 er TL lik bir bütçe düşünüyorum yani ana kart ve işlemci için 6.000 - 6.500 TL gibi bir bütçe öngörüyorum.

Saygılarımla.
İhtiyacınıza uygun bütçeniz dahilinde öneride bulunmak çok kolay değil,10.nesil bir işlemci tercih etmeniz durumunda eğer i9 alırsanız her hallükarda 10850K tavsiye ederim,hem fiyat olarak 10900K'ya oranla 200-300 TL daha uygun hem de performans olarak çok yakın,ama böyle bir işlemci aldığınızda alacağınız anakartın ona uygun olması gerekli ve bu tarz bir işlemciyi seçtiğinizde bütçeniz çok azalacaktır. Böyle bir işlemci aldığınızda hele ki oyundan ziyade performans odaklı kullanacaksanız besleyebilecek bir anakarta ihtiyacınız var, o zamanda ortalama olarak toplam fiyat 7500 TL civarına geliyor +/- 200-300 TL ile.
 
Paylaşımlar için teşekkürler.

Açıkçası şuanki bilgisayarımı yaklasik 12 senedir kullanıyorum. Şuan kuracağım sistemi de uzun süre kullanmak istiyorum.

K serisi bir işlemci ve Z serisi bir anakart düşündüm hep ama Z serisi ana kartlar bile aynı aileden 590 mesela fiyatları 3.000 ile 6.000 arasında değişen modellere sahip.

O yüzden insanın kafasi karışıyor. Oyun oynamaya ağım ortalama bir ekran kartı, 32 gb ram, mm2 harddisk 512 GB bileşenli bir sistem planlıyorum.
 
Hocam o zaman hiç uğraşma bence,aşağıdaki işlemci ile beraber iki anakartı da seçebilirsin,ikisi de üzmez. Her iki anakart için de bu gün ki fiyatlarla toplamda 6000-6500 TL bandında kalırsın. Linkleri bilgi amaçlı paylaştım,anakartlar konusunda daha avantajlı fiyatlar var farklı yerlerde,bilgin olsun.






 
Genel olarak bu modellere bakabilirsiniz,hem sirkülasyonu iyi modellerdir hem de görsel ve modülerlik açısından performanslılardır.Yazdığım sıralama öneri sıralamasıdır aynı zamanda.

corsair 5000D airflow
asus tuf gaming gt501
cooler master mastercase h500p
cooler master masterbox td500
lian li PC-O11 dynamic (hava sirkülasyonu diğerlerine göre zayıftır ama görsel ve kablolama açısından iyidir.)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı