Intel Arc A750 sistemde ReSize BAR açılabilir mi?

orkun2626

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, ben Intel'in Arc A750 ekran kartını aldım. Şu anda kullandığım anakart Gigabyte B450M S2H ve işlemcim Ryzen 5 2600. şu anda ReSize BAR açamıyorum, ayrıca oyunlarda da ara ara FPS düşmesi sorunu yaşıyorum. İşlemci olarak Ryzen 5 5500'e geçmeyi düşünüyorum. Bu sistem uyumlu olur mu, ReSize BAR açabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar, ben Intel'in Arc A750 ekran kartını aldım. Şu anda kullandığım anakart Gigabyte B450M S2H ve işlemcim Ryzen 5 2600. şu anda ReSize BAR açamıyorum, ayrıca oyunlarda da ara ara FPS düşmesi sorunu yaşıyorum. İşlemci olarak Ryzen 5 5500'e geçmeyi düşünüyorum. Bu sistem uyumlu olur mu, ReSize BAR açabilir miyim?

Ryzen 5 2600 de ReSize BAR desteği zaten olmaması lazım. En az 3. nesil şartı vardı.

BIOS üzerinde ReSize BAR seçeneği yok.

R5 5500 benim işimi görür mü peki? FPS droplarını falan çözer mi?

Yüksek ihtimal zaten senin sorun darboğaz olması. İşlemciyi değiştirdiğinde sorunların azalır. ReSize BAR seçeneği de aktif olacaktır. Ryzen 5 5500 yeterli olması lazım.

ReSize BAR aktif pasif arasında 20 FPS'lere kadar değişiyor testlerde. Kesinlikle açılmalı. Destekleyen bir işlemciye geçilmeli

Evet hocam, özellikle bu ekran kartının testlerini izledim 30 FPS bile arttırdığı oyunlar varmış. Resize kapalıyken test ettim hiç memnun kalmadım. R5 5500 aldım, henüz test edemedim. Ekran kartı için yeteceğini düşünüyorum.

İşlemci ile ReSize BAR'ı açıp test ettim ve aşırı yüksek bir FPS farkı oldu. Alacak arkadaşlara tavsiyem ReSize BAR destekleyen bir işlemci ile kullanmaları.

Son düzenleme:
Ya ben BIOS'tan doğru ayarları yapmama rağmen bilgisayar açıldığında ReSize BAR'ın hala aktif olmadığını söyleyen uyarı alıyorum. Donanımlarım ReSize BAR'ı destekliyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı