Intel Arc B580 alınır mı?

Bütçe
12500TRY

bedirhandasdsad

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, bendeki ekran kartı RX 6500 XT OC 4 GB versiyonu ve VRAM yetersizliğinden dolayı oyunlarda takılma, kasma gibi sorunlar yaşıyordum. Ekran kartımı değiştirmek istiyorum ve Intel Arc B580 bana mantıklı geldi, sizce alınır mı?

İncelemelerde genellikle f/p olarak herkes beğenip övüyor bilmiyorum sponsorlu diye mi ama.. alınabilir bence ama ben olsam almazdım ki almadım zaten önce 4060 aldım sonra da uygun bir 4060ti ilanı gördüm onu aldım 4060'ı da satışa koydum. gayet memnunum.

8 gb muhabbeti evet artık biraz az ama henüz bir sorun yaşamadım. 2k'da silent hill 2, re8, blackops6, deltaforce hepsini canavar gibi oynuyorum. frame generation açmadan. dlss tabii büyük nimet. şimdi dlss 4 çıktı o da kaliteyi ve fps'i bir tık arttırdı.

ha misal silent hill 2'de tüm ayarlar fullde değil tabii ki, hepsini full'e alsan 8gb yetmeyebilir, fps'de kurtarmayabilir ama bir tık kısmanın zararı nedir? oyunu ortalama ayarlarda oynuyorum ve 2k'da zaten muhteşem görünmeye devam ediyor. gölge vs. gibi şeylerden biraz kısıyorsun en optimal değeri buluyorsun kısacası.

neyse özetle ben nvidia'dan driver'ı olsun, dlss'si olsun, optimizasyonları olsun şaşmam. karar senin.

İncelemelerde genellikle F/P olarak herkes beğenip övüyor bilmiyorum sponsorlu diye mi ama. Alınabilir bence ama ben olsam almazdım ki almadım zaten önce 4060 aldım sonra da uygun bir 4060 Ti ilanı gördüm onu aldım 4060'ı da satışa koydum. Gayet memnunum.

8 GB muhabbeti evet artık biraz az ama henüz bir sorun yaşamadım. 2K'da Silent Hill 2, RE8, Black Ops6, deltaforce hepsini canavar gibi oynuyorum. Frame Generation açmadan. DLSS tabii büyük nimet. Şimdi DLSS 4 çıktı o da kaliteyi ve FPS'i bir tık arttırdı.

Ha misal Silent Hill 2'de tüm ayarlar fullde değil tabii ki, hepsini Full'e alsan 8 GB yetmeyebilir, FPS'de kurtarmayabilir ama bir tık kısmanın zararı nedir? Oyunu ortalama ayarlarda oynuyorum ve 2K'da zaten muhteşem görünmeye devam ediyor. Gölge vs. gibi şeylerden biraz kısıyorsun en optimal değeri buluyorsun kısacası.

Neyse özetle ben NVIDIA'dan Driver'ı olsun, DLSS'si olsun, optimizasyonları olsun şaşmam. Karar senin.

Bir kart almışken beni 3-4 sene götürecek bir kart almak istiyorum.

Bir kart almışken beni 3-4 sene götürecek bir kart almak istiyorum.

Nereye götürecek, nasıl götürecek üstat. Bu işler paraya bakıyor. Ben senin paran doğrultusundaki seçeneklerini söyledim. 3-4 sene götürür mü ne kadar götürür bakacaksın. Ha en iyi F/P götürsün dersen biraz bekle 25 30 arasına 5070 çıkıyor. Onu alırsan rahat götürür.

Götürsünden kastın 4060'ların 8 GB vraminden dolayı ise. Intel VRAM'i yüksek diye sana her oyunu oynatacak diye bir şey yok. Güç olarak 4060 Ti'dan asla güçlü değil videolara bakabilirsin. Texture ayarları artınca 3 4 seneye 4060 Ti drop yemeye başlayabilir evet ama Intel drop yemese bile kaç FPS verecek 4060 Ti'ın drop yediği oyunda? 30 40? O zaman ne fark edecek. Ben daha uzun ömürlü olacağını zannetmiyorum. Her şey VRAM değil. NVIDIA da bunu düşünüp öyle yapıyor zaten.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, bendeki ekran kartı RX 6500 XT OC 4 GB versiyonu ve VRAM yetersizliğinden dolayı oyunlarda takılma, kasma gibi sorunlar yaşıyordum. Ekran kartımı değiştirmek istiyorum ve Intel Arc B580 bana mantıklı geldi, sizce alınır mı?

Işın izleme DLSS gibi derdin yoksa 4060'dan daha mantıklı bir tercih.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı