Intel Arc B580 alınır mı?

Bütçe
12000

a4ttt

Femtopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: Ryzen 5 5600x
Ekran kartı: RX580 8GB
RAM: corsair 16x2 ddr4
anakart: b450m s2h
Intel Arc B580'e biraz baktığımda, fiyatına göre çok iyi performans verdiğini ve sadece yazılımsal olarak kötülendiğini gördüm. Ancak bunun çözülebileceğine inanıyorum. Sistemime bu ekran kartını alınır mı? Bu fiyat bandında daha iyi önerileriniz varsa alabilirim.

İşlemci önemli. Eğer giriş seviyesi işlemci varsa Intel'in harici ekran kartları daha düşük performans gösteriyor.

Düzenleme:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

9800x3d işlemci ile rtx 4060'dan çok daha iyiyken işlemci 7600'a düşünce, rtx 4060'dan daha az performans veriyor. Her işlemcide bu kadar fark olmuyor ama yine de diğer oyun testlerine bakmanı tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Güncel bir işlemcin var ise kesinlikle alınır çok kaliteli bir kart ama eski nesil işlemcilerde ne yazık ki sıkıntı çıkarıyor ona göre karar vermeni öneririm.

Intel i5 13500 sistemimde (i5 olduğuna bakmayın 14 çekirdek 20 thread baba bir işlemcidir aslında) 2 aydır kullanıyorum. 1440p 144hz monitörüm var. Daha önce RTX 4060 Ti 8GB kullanıyordum. Ondan önce de Intel ARC A770 kullanmıştım.

Intel ARC A770 özelinde konuşursak ben birkaç sorundan dolayı pek memnun kalmamıştım. Vaat ettiği FPS'leri görüyordum ama eski-yeni fark etmeden çoğu oyunda FPS drop mevcuttu. Bu çok canımı sıkıyordu. Çok oynamak istediğim Detroit Become Human'ı çalıştırmayınca da bende bardak taştı kullanmamaya karar verdim. Ekran kaydı (capture) özelliği çok iyiydi ama onun hakkını yemeyeyim. Bugüne kadar gördüğüm en pratik, en iyi sıkıştırma teknolojisini kullanarak ekran kaydeden kart buydu üstelik harici yazılıma gerek kalmadan kendi arayüzünden oyun kaydediyordum üstelik detaylı ayarlar seçebilerek. 16GB olması da çok iyiydi ama zaten o kadar güçlü bir kart olmadığından o kadar vRAM hiçbir zaman kullandırmadı.

RTX 4060 Ti 8GB bence her yönden iyiydi ama özellikle 1440p'de (biliyorum 2K kartı değil) şöyle bir 20 fps daha verebilseydi iyi olacaktı. Artık her şeyden baya baya kısmak zorunda kaldım. Üstelik bu kartın fiyatı pahalı yani neredeyse 20.000 TL'ye satılıyor. Bazı oyunlarda (nadiren) vRAM'i yetersiz kaldı. Giderek daha da yetersiz kalacağını düşünerek sattım.

2 ay kadar önce ARC B580'i 8999 TL'ye görünce tekrar şans vereyim dedim. İyi ki vermişim. ARC A770'deki hiçbir sıkıntıyı bu kartta yaşamadım. Oyun oynarken sistemi kullanırken kasada bir RTX kart mı takılı ARC kart mı takılı anlamıyorum bile. Yeni oyunlarda optimizasyonlar gayet iyi. Hiçbir FPS drop yaşamadım. Mavi ekran aldığım, crash veren, driver tarafından desteklenmeyen bir oyun olmadı. 1440p kartı olmamasına rağmen (aslında böyle bir kural da yok genelleme yapanlar için söylüyorum) 2K'da gayet akıcı şekilde oynatıyor. Bu fiyata bundan iyisi şamda kayısı. En azından vRAM 12GB yani bundan 1-2 sene sonra da vRAM'i doldurmadan istediğim oyunu rahat oynarım bundan eminim. Açıkcası bütçesi bu kadar olan herkese öneriyorum. 5060'ın 12-16 GB versiyonu gelirse ve fiyatı bununla aynı ya da daha ucuz olursa 5060 önerirdim. Ama FP konusunda Amd'nin de Nvidia'nın da bu fiyata bu gücü verebileceğini (driver güncellemeleriyle bir üst lige çıkartılma potansiyeli çok yüksek bir karttan bahsediyorum) çok sanmıyorum.

Intel Arc B580'e biraz baktığımda, fiyatına göre çok iyi performans verdiğini ve sadece yazılımsal olarak kötülendiğini gördüm. Ancak bunun çözülebileceğine inanıyorum. Sistemime bu ekran kartını alınır mı? Bu fiyat bandında daha iyi önerileriniz varsa alabilirim.

Yaklaşık 1 aydır 14400F ile kullanıyorum şu ana kadar driver ile alakalı hiçbir problem yaşamadım performansı da memnun etti şimdiye kadar.

İşlemci önemli. Eğer giriş seviyesi işlemci varsa Intel'in harici ekran kartları daha düşük performans gösteriyor.

Düzenleme:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

9800x3d işlemci ile rtx 4060'dan çok daha iyiyken işlemci 7600'a düşünce, rtx 4060'dan daha az performans veriyor. Her işlemcide bu kadar fark olmuyor ama yine de diğer oyun testlerine bakmanı tavsiye ederim.

suan ryzen 5 5600x var problem cikartir o zaman degistireyim mi

suan ryzen 5 5600x var problem cikartir o zaman degistireyim mi
Bana göre değiştirmeye gerek yok. Zaten uygun fiyatlı ekran kartı alıp işlemci değişimi için para harcamanın anlamı yok. Öyle yapacağına direkt amd ya da nvidia ekran kartı alır geçersin.

Kullanıcılar deneyimlerini paylaşmışlar. Ben kullanıcı değilim. Deneyimleri dikkate alman daha doğru olur.

Aklında bulunsun. Bir test sonucunda ya da başka birisindeki arc b580 ile seninkisi çok farklı performans gösteriyorsa işlemciden dolayıdır.

Pek sanmamakla birlikte inceleme üstüne birçok sürücü çıktı. Belki bu durum törpülenmiş olabilir.

2 ay kadar önce ARC B580'i 8999 TL'ye görünce tekrar şans vereyim dedim. İyi ki vermişim. ARC A770'deki hiçbir sıkıntıyı bu kartta yaşamadım. Oyun oynarken sistemi kullanırken kasada bir RTX kart mı takılı ARC kart mı takılı anlamıyorum bile. Yeni oyunlarda optimizasyonlar gayet iyi. Hiçbir FPS drop yaşamadım. Mavi ekran aldığım, crash veren, driver tarafından desteklenmeyen bir oyun olmadı. 1440p kartı olmamasına rağmen (aslında böyle bir kural da yok genelleme yapanlar için söylüyorum) 2K'da gayet akıcı şekilde oynatıyor. Bu fiyata bundan iyisi şamda kayısı. En azından vRAM 12GB yani bundan 1-2 sene sonra da vRAM'i doldurmadan istediğim oyunu rahat oynarım bundan eminim. Açıkcası bütçesi bu kadar olan herkese öneriyorum. 5060'ın 12-16 GB versiyonu gelirse ve fiyatı bununla aynı ya da daha ucuz olursa 5060 önerirdim. Ama FP konusunda Amd'nin de Nvidia'nın da bu fiyata bu gücü verebileceğini (driver güncellemeleriyle bir üst lige çıkartılma potansiyeli çok yüksek bir karttan bahsediyorum) çok sanmıyorum.
Merhaba hocam. Yakın zamanda Hepsiburada'dan Intel Core 13500 işlemcisini 5300 TL satın aldım. Sizde bu işlemciye sahip olduğunuzu gördüm. Mennun musunuz? Yeni sisteme tam geçiş yapamadım, hâlâ B760 anakart arıyorum.

ARC B580'in 14400F ile uyumlu ve sorunsuz çalıştığını söylüyorlar biraz CPU ya fazla yük bindiren bir ekran kartı bu yüzden bazı işlemcilerde Core i3 14100F belki biraz dar boğaz yapabilir ama Intel sürekli güncel driver sürümleri yayınladığı için sene başındaki sorunların çoğu çözülmüştür tahminimce. B760 chipset anakartın DDR4 ve DDR5 versiyonu da var. Siz hangisini düşünüyorsunuz?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı