Intel Arc B580 kasıyor

doguklc2104

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar yeni ekran kartımı taktim güncel driverlarini kurdum. Ama sistem çok kasıyor hatta Google'da bir şey yazarken bile kasıyor. Darboğaz yüzünden mi? İşlemcim Ryzen 5 2600. Önceki kart GTX 1060 idi ve bundan 100kat performansliydi. Eğer darboğaz kaynaklı ise Ryzen 5 5600 alsam yeterli olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar yeni ekran kartımı taktim güncel driverlarini kurdum. Ama sistem çok kasıyor hatta Google'da bir şey yazarken bile kasıyor. Darboğaz yüzünden mi? İşlemcim Ryzen 5 2600. Önceki kart GTX 1060 idi ve bundan 100kat performansliydi. Eğer darboğaz kaynaklı ise Ryzen 5 5600 alsam yeterli olur mu?
Evet, darboğaz kaynaklı, B580 şuan r5 5600 ile bile sorunlar yaşayabiliyor, ama yinede ben olsam 5600 alırdım, maks 5-6 ay sonra 10-12k bandındaki tüm ekran kartlarına diz çöktürecek B580.

Durumu güncelleyeyim belki almak isteyenlerin aklında soru işareti olur. Ryzen 5 5600'ü taktıkdan sonra ve reziable bar açıldıktan sonra inanılmaz oldu. Çoğu oyun ultra ayarlarda akıcı. Çok memnunum şuan performansından

Durumu güncelleyeyim belki almak isteyenlerin aklında soru işareti olur. Ryzen 5 5600'ü taktıkdan sonra ve reziable bar açıldıktan sonra inanılmaz oldu. Çoğu oyun Ultra ayarlarda akıcı. Çok memnunum şu an performansından.

Hocam oynadığınız birkaç oyundan kaç FPS aldığınızı örnek olarak söyleyebilir misiniz?

Marvel rivels orta grafikler 250 fps ortalama , delta force ultra ayarlar 100-110 fps ki çok ağır oyundur , gta5 full + full ayarlar fps i bilmiyorm ama çok akıcı. Apex legens 144 fps sabit oyun daha fazlasını vermiyor ztn. Valo çok ekran kartı kullanan bir oyun ddgil ama o da 300-400 fps arası, Rdr 2 full grafikler ultrada hepsi 90-120 arası baya iyi ekran kartı ya öneririm

+

İntelin XeSS teknolojsiide çok iyi çalışıyor. DLSS e çok yakın bir sonuç veriyor. Fps'i direk 1.5-2 katına çıkartıyor ,kartın ışın izleme teknolojisinde var ztn. Nvdiadaki rtx yani. Ben kartın hiçbir eksikliğini hissetmedim serin çalışıyor sessiz daha ne olsun

Son düzenleme:
Marvel rivels orta grafikler 250 FPS ortalama, Delta Force Ultra ayarlar 100-110 FPS ki çok ağır oyundur, GTA 5 full + full ayarlar FPS'i bilmiyorum ama çok akıcı. Apex legens 144 FPS sabit oyun daha fazlasını vermiyor zaten. Valorant çok ekran kartı kullanan bir oyun ddgil ama o da 300-400 FPS arası, RDR 2 full grafikler ultrada hepsi 90-120 arası bayağı iyi ekran kartı ya öneririm.

+

Intel'in XeSS teknolojsiide çok iyi çalışıyor. DLSS'e çok yakın bir sonuç veriyor. FPS'i direk 1.5-2 katına çıkartıyor, kartın ışın izleme teknolojisinde var zaten. NVIDIA'daki RTX yani. Ben kartın hiçbir eksikliğini hissetmedim serin çalışıyor sessiz daha ne olsun.

Bende de var da bu karttan işlemcisini değiştircektim o yüzden sordum gerçektende işlemcinin bu kadar farkı var mı diye. Bir de hangi işlemciyle değiştirmeliyim sizce bazıları i5 14400F öneriyor ama senin işlemci gerçekten bu kadar iyise onu da alabilirim. Ayrıca bazıları Ryzen 5 5600'ün darboğaz yaptığını söylüyor.

Ben ryzen 5 5600 ile kullaniyorm hiçbir darboğaz yok ' hatta işlemciye undervolt işlemi yaptım stok soğutucu var çok ısınıyor diye Max1volt Max 4100mhz ye sabitledm ona rağmen darboğaz yok

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı