Intel Arc B580 söylendiği gibi kötü mü?

• Konuyu başlatan W3lys4
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 79

W3lys4

Hectopat
Yer
USA , Illinois
Merhaba Technopatlılar, sistem toplayacağım fakat aklıma bir soru takıldı. RTX'ler çok pahalı ve benim de pek yüksek gereksinim gerektiren oyunlar oynamadığımı düşünürsek sistemim için Arc B580 almayı düşünüyorum ama internette biraz saçma yorumlar görüyorum, Arc ekran kartıyla dalga geçen Instagram kullanıcıları vs.
Bu önyargının nedeni cidden Arc'ın kötü bir ekran kartı olması mı?
Yoksa asılsız mı sizce?

Arc ekran kartlarına kötü demek kötü olarak saydığımız ekran kartlarına bile hakaret. Legacy teknolojileri desteklemeyen DirectX eski sürümlerinde çakozlayan Direct Play oyunlarını hiç oynatmayan. Yıllardır adamakıllı teknolojik optimizasyonu tam sağlamayan bir ekran kartı kötü değil rezalettir. Aynı bütçedeki AMD kartlara yönelin kat kat daha iyi.

Güçlü bir ekran kartına ihtiyacın yoksa tam tersine Nvidia tercih etmelisin. Fiyatına göre maksimum performans için AMD ve Intel mantıklı. Ancak stabilite konusunda Nvidia hala rakipsiz durumda. Hatta AMD, Intel'e göre daha oturaklı durumda. Intel henüz ekran kartı alanında yolun çok başında. Yani bana saf performans lazım değil diyorsan zaten bu iki markaya yönelmenin bir anlamı yok. Çünkü bu iki markanın da asıl olayı aynı bütçede Nvidia'ya göre daha fazla performans sağlıyor olması. Yüksek bir saf güce ihtiyacın yoksa Nvidia alıp kafan rahat devam et. Heyecan aramaya gerek yok. Ben kullanıyorum ve sorun yaşamadım diyenler illaki olacaktır. Ancak genele baktığında hangi markanın daha güvenli liman olduğu tartışmaya kapalı.

Merhaba Technopatlılar, sistem toplayacağım fakat aklıma bir soru takıldı. RTX'ler çok pahalı ve benim de pek yüksek gereksinim gerektiren oyunlar oynamadığımı düşünürsek sistemim için Arc B580 almayı düşünüyorum ama internette biraz saçma yorumlar görüyorum, Arc ekran kartıyla dalga geçen Instagram kullanıcıları vs.
Bu önyargının nedeni cidden Arc'ın kötü bir ekran kartı olması mı?
Yoksa asılsız mı sizce?
Bu forum gibi teknoloji forumlarında ki yorumları görseniz ciddiye almanız doğal karşılanır ama Youtube, İnstagram gibi mecralarda küçük yaşta insan ve bilgisiz insan çok fazla var ve yetersiz bilginin olduğu yerde radikallik, fanatiklik vardır.

Asıl konuya gelirsek: Intel ARC serisinin kusurları var. Optimizasyonları AMD ve NVIDIA'a göre çok daha geç yapıyorlar, oyüzden oyunları çıktığı gibi düzgün oynayamıyorsunuz. Ama eski oyunlarda ki performans sorunlarını, işlemciyi Cinebench'e sokar gibi yük bindirmesi gibi sorunları düzelttiler.
ARC A750 zaten temiz bir kart ve B580'de son güncellemeler ile oturmuş oldu.

Tercih edilebilir ama şahsen 2.el kart alırdım.

Bu forum gibi teknoloji forumlarında ki yorumları görseniz ciddiye almanız doğal karşılanır ama YouTube, Instagram gibi mecralarda küçük yaşta insan ve bilgisiz insan çok fazla var ve yetersiz bilginin olduğu yerde radikallik, fanatiklik vardır.

Asıl konuya gelirsek: Intel Arc serisinin kusurları var. Optimizasyonları AMD ve NVIDIA'a göre çok daha geç yapıyorlar, o yüzden oyunları çıktığı gibi düzgün oynayamıyorsunuz. Ama eski oyunlarda ki performans sorunlarını, işlemciyi Cinebench'e sokar gibi yük bindirmesi gibi sorunları düzelttiler.
Arc A750 zaten temiz bir kart ve B580'de son güncellemeler ile oturmuş oldu.

Tercih edilebilir ama şahsen 2.el kart alırdım.

Yorumlar için teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı