Intel Arc B580 vs RTX 4060

Bir de şöyle bir şey söylemek istiyorum benim PC yok bir tane ihtiyar laptop var ismi Casper Nirvana A15fb ona adaptörle bağlayıp belki kullanırım çok az bir surelik ve denemelik sadece tek aklımda kalan su bunu hangi işlemci hangi RAM hangi anakartla vb. kullanayım tam emin değilim ama bu ekran kartını kullanmak için çok iyi bir sistem lazımmış eski veya az bütçeli sistemde sıkıntı yasanirmis o doğru mu ve bu olmaması için hangi bileşenleri kullanayım.

Açıkçası DDR5 sistemler daha uygun olur ama mesela AM4 soket DDR4 sistemlerdede okey yine de tavsiyem DDR5'dir ben şahsen R7 5700x3D ile kullanıyorum ReSize BAR önemli evet performans bayağı artıyor ve olmadan görüntü vermiyor en azından gördüğüm kadarıyla ama ASUS'un ex A320M Gaming'inde bile var ReSize BAR bilginize 3600 ile de kullandım pek bir performans düşüklüğü göremedim o kadar en azından ha ilerleyen süreçte düzeliceğini düşünüyorum.

Hocam 4060'dan daha iyi performans verir çoğu oyunda Intel Arc B580 lütfen bu kadar NVIDIA'nın DLSS'ine takılmayın ya yazılımı iyi olabilir ancak Intel'in 2025 içerisinde yapıcağı güncellemeler ile 4060 Ti'a yyetişicektir yaklaşır en azından ben size bunu söyleyeyim ve 12 GB VRAM'e sahip farkındaysanız.

NVIDIA'nın DLSS'ine takıldığım falan yok hocam sadece şimdilik 4060 daha iyi birt kart çünkü B580'nin yazılımı daha oturmadı. VRAM 4060 için 8 GB olması tam yeterli demektir bunu da söyleyeyim. 4060 Ti 8 GB olması sıkıntı biraz o da çok ta değil.

NVIDIA'nın DLSS'ine takıldığım falan yok hocam sadece şimdilik 4060 daha iyi birt kart çünkü B580'nin yazılımı daha oturmadı. VRAM 4060 için 8 GB olması tam yeterli demektir bunu da söyleyeyim. 4060 Ti 8 GB olması sıkıntı biraz o da çok ta değil.

Hocam daha iyi bir kart diyorsunuz ancak hocam oyunlardaki FPS değerlerine bakmak gerekiyor aralarında fark oluşuyor B580 çoğu oyunda farkı koyuyor hocam ben bunu demeye çalışıyorum 8 GB VRAM düşük bu arada 4060 ile oyun oynarken hadi sıkıntı olmadı diyelim oyun oynarken başka işlerle uğraşmanı biraz kısıtlıyor ve açıkçası şu anda bile 4060'dan iyi durumda ilerleyen süreçte ise 4060 Ti'yi kovalar gibi duruyor.

Hocam daha iyi bir kart diyorsunuz ancak hocam oyunlardaki FPS değerlerine bakmak gerekiyor aralarında fark oluşuyor B580 çoğu oyunda farkı koyuyor hocam ben bunu demeye çalışıyorum 8 GB VRAM düşük bu arada 4060 ile oyun oynarken hadi sıkıntı olmadı diyelim oyun oynarken başka işlerle uğraşmanı biraz kısıtlıyor ve açıkçası şu anda bile 4060'dan iyi durumda ilerleyen süreçte ise 4060 Ti'yi kovalar gibi duruyor.

Evet oyunlarda FPS daha yüksek verebiliyor ama bazı oyunlarda da eşit performansa sahip yani kart tam oturmadı. 4060'ın artısı RT ve DLSS. RT geçtim de DLSS olması kartı daha uzun süre götürür kılıyor ancak isteyen alabilir şu durumda.

Evet oyunlarda FPS daha yüksek verebiliyor ama bazı oyunlarda da eşit performansa sahip yani kart tam oturmadı. 4060'ın artısı RT ve DLSS. RT geçtim de DLSS olması kartı daha uzun süre götürür kılıyor ancak isteyen alabilir şu durumda.

Bakalım Intel Frame Gen teknolojisinde neler yapacak önemli olan kısım orası. Eğer başarılı bir Frame Gen teknolojisi yaparlarsa gayet güzel olur ama Frame Gen bana şahsen pek hoş gelmiyor sahte kareler hoş değil ya ben şahsen saf kas gücünü özlüyorum 1080 Ti'nin o sahneye girdiği dönemi...

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı