Intel Arc B580 yeniden boyutlanabilir bar nedir?

yusufdj

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Webmaster
Merhaba, Intel Arc B580 kullanıyorum yeniden boyutlandırılabilir bar uyarısı alıyorum. Ne yapmam gerekiyor acaba?

İşlemci ve anakartım bu şekilde;
anakart: Gigabyte B450M Dragon.
işlemci: Ryzen 5 2600.
Ardımcı olması için ekran fotosu da ekledim kırmızı ile işaretlediğim uyarı.

Ekran görüntüsü 2025-07-20 151244.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba hocam Re-Size BAR uyarısı genellikle üç nedenden kaynaklanıyor: Birincisi, BIOS üzerinden Re-Size BAR desteği aktif edilmemiş olabilir. İkincisi, CSM modu açıksa sistem UEFI moduna tam geçemediği için bu özellik devre dışı kalır. Üçüncüsü ise, Windows kurulumu Legacy modda yapıldıysa Re-Size BAR zaten çalışmaz. BIOS'a girip “Above 4G Decoding” ve “Re-Size BAR Support” seçeneklerini aktif ettiğinizden ve CSM'yi kapattığınızdan emin olun. Ayrıca Windows'un UEFI modda kurulu olup olmadığını msinfo32 üzerinden kontrol edebilirsiniz. Anlamadığınız yer varsa sorun.

Merhaba hocam re-size bar uyarısı genellikle üç nedenden kaynaklanıyor: Birincisi, BIOS üzerinden re-size bar desteği aktif edilmemiş olabilir. İkincisi, CSM modu açıksa sistem UEFI moduna tam geçemediği için bu özellik devre dışı kalır. Üçüncüsü ise, Windows kurulumu legacy modda yapıldıysa re-size bar zaten çalışmaz. BIOS'a girip “above 4G decoding” ve “re-size bar support” seçeneklerini aktif ettiğinizden ve CSM'yi kapattığınızdan emin olun. Ayrıca Windows'un UEFI modda kurulu olup olmadığını msinfo32 üzerinden kontrol edebilirsiniz. Anlamadığınız yer varsa sorun.

Cevabınız için teşekkür ederim. Msinfo32 üzerinden baktığımda UEFI olarak kurulduğu yazıyor. BIOS üzerinden re-size bar seçeneğini bulamadım fakat "above 4G decoding" özelliği açık. CSM konusunda emin değilim.

Cevabınız için teşekkür ederim. Msinfo32 üzerinden baktığımda UEFI olarak kurulduğu yazıyor. BIOS üzerinden re-size bar seçeneğini bulamadım fakat "above 4G decoding" özelliği açık. CSM konusunda emin değilim.

CSM'yi de kontrol ederseniz hocam, bu özelliği etkileyebiliyor çünkü.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı