Intel Arc B580'in çöp olduğu gerçeği

Her gördüğünü ak sakallı deden sanmıcan işte. Intel daha önce ekran kartı üretmedi ki. Nereden bilsin ekran kartı üretmesini? Tecrübesi yok. Geçmiş olsun.

İnsan milyar dolarlık şirketten bu kadar acemilik beklemiyor açıkçası.

İnsan milyar dolarlık şirketten bu kadar acemilik beklemiyor açıkçası.

Hocam Apple'ın sektöre girişinde grafik konusunda gram bilgileri yoktu fakat şimdi M4 Max gibi, M3 Ultra gibi grafik konusunda çok güçlü cihazlar üretebiliyorlar. Intel'in yaptığı tamamen ihmalkarlık, kendi topuğuna sıkmak.

Vallahi idare edeceğim artık yapacak bir şey yok. Haftada 1 yalandan bir driver güncellemesi getiriyorlar o güncellemelerinde işe yaradığından emin bile değilim.

Yeni işlemci alıp takıp çıkarıp eski işlemciyi satmakla uğraşacağıma sanırım 2K bir monitör alıp darboğaz sorununu oyunları 2K'da oynayarak çözmeye çalışacağım. Bana öyle daha mantıklı geldi açıkçası.

Vallahi idare edeceğim artık yapacak bir şey yok. Haftada 1 yalandan bir driver güncellemesi getiriyorlar o güncellemelerinde işe yaradığından emin bile değilim.

Hocam kişiden kişiye değişecek bir tercih. Ben CPU yükseltme yapardım şahsen oyun amacı dışında da kullandığım için fakat size oyun amaçlı kullanım lazımsa tabii ki 2K monitör satın almak da mantıklı bir seçim.

Yani oyun dışında sadece video editi yapıp render alıyorum 4K olacak şekilde onda da şu ana kadar hiçbir sıkıntı yaşamadım kasmaya donmayada rastlamadım. Onun dışında başka herhangi bir iş yapmıyorum bilgisayarda.

Ben zamanında arc a750 kullandım. Bildiğim iki oyunda problemi vardı: Detroit ve days gone.

Siz de tam bu iki oyuna denk gelmişsiniz. Keşke düzeltseler bu problemleri yaşamasa kullanıcı.

Ben dxvk ile bu iki oyun hariç diğer problemleri aşmıştım.

Sadece oyunu açayım sıkıntısız çalıştırsın derseniz nvidia alın ama ben yine de teknoloji uğraşmayı seven, bütçesi kısıtlı kişiler için olumlu görüyorum bu kartları.

Aslında 4060 sistemler ile arasında devasa bir fark yok. Gidip aylarca driver düzelmesini beklemek yerine üstüne birkaç bin daha ekleyip 4060 alıp keyfine bakmak daha mantıklı. Oyun oynamak bu kadar zor olmamalı bence. Sonuçta bu kartlar oyun için üretilmiş kartlar. Grafik editörlük için falan olsa laf etmem zaten.

3-4 bin ekleyebilen genelde 4060 alıyor gördüğüm kadarıyla.

Aslında söylenenler gibi, adam gibi sürücü, optimizasyon vs gelse canavar olacağından hiç şüphem yok.

Gelmiyo ayrı mesele.
Daha çok yolları var. Umarız ki düzeltirler. Nerde o HD Grafikler...

Ekran kartı olarak AMD kullanırım fakat her zaman önerim ekran kartında NVIDIA, işlemci de AMD-Intel'den şaşmayın. Geçmiş olsun hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…