Intel atom işlemciye hangi Windows kurulmalı?

Bende de atom n2600 netbook var. Maalesef netbooklar da en güzel Windows 7 Starter çalışıyor sonra da 8.1 çalışıyor. Her türlü işletim sistemini denedim nedense Linux dağıtımlarından da verim alamadım. Gma 3600 ekran kartını tam kapasite kullanmadı. Belki sizinkin de işe yarar. Ama illa Windows ise tavsiyem temiz bir 7 starter ve Panda free antivirüs ikilisini kullanmak. Tarayıcı olarak da Edge. Office olarak da en azından bendekin de en stabil 2010 çalışıyor.
Konuyu hortlatmış gibi oluyorum. Ama atom işlemcisi olup yeniden arama yapanlar olup konuya dönüş yapabilirler. Yukarıdaki önerimde fikrim değişti. 8.1 Pro kurdum ve 7 Starter'dan daha performanslı oldu. Fikrimin değişmesinin nedeni de bu sefer 8.1'in tüm güncellemelerini yaptım. Önemlileri de , isteğe bağlı olanları da ve ciddi performans artışı oldu. Tavsiyem bundan sonra 8.1 dir. Artık son bilgisayar virüs vakalarından dolayı daha Windows 7'yi de genel olarak önermiyorum. Güncel ve temiz 8.1 eski bilgisayarlar için önerimdir.
Not: Önerim Windows için böyle. Linux tarafında Lubuntu, Zorin Os lite ve MX Linux'da aşırı hızlı. Özellikle Lubuntu uçurdu. Ama Hdmi bağlantımda problem oldu o yüzden Linux ile devam edemedim. Sorun ise görüntü sorunsuz geliyordu ama televizyonun kumandası kitleniyordu Hdmi kablosunu sökünce düzeliyordu.

Son düzenleme:
Hocam işlemcin de çöp. Bence direkt Windows 7 kur.

Hocam 7'de kurdum 8.1 falan neredeyse tüm işletim sistemlerini kurdum sırayla :D 7'de YouTube 360P kasmayarak oynatıyor fakat 480P kasıyor. O yüzden xpye geçmek zorunda kaldım XP 720P oynatabiliyor kasmadan. Vallahi işlemcide kullanımı az XP yetiyor şu anlık.

Hocam 7'de kurdum 8.1 falan neredeyse tüm işletim sistemlerini kurdum sırayla :D 7'de YouTube 360p kasmayarak oynatıyor fakat 480p kasıyor. O yüzden XP'ye geçmek zorunda kaldım XP 720p oynatabiliyor kasmadan. Vallahi işlemcide kullanımı az XP yetiyor şu anlık.

PC hala elinde duruyorsa SSD falan da varsa Windows 10 performans Edition X32 kurup sürücüleri falan da kurup deneyebilir misin hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı