İntel Atom N270 1GB RAM sisteme Windows XP yerine Linux kurulur mu?

10 MB RAM kullanan Linux bulunur Firefox'ya da Chrome girince takılacak.

Bencede takviye şart gibi.

İşlemci patates keşke daha iyi olsaydı baktım sarı siteye laptoplara 4000 bine eli düzgün güzeller var da bütçem şu an o kadar yok.

antiX 32 bit kurun. Kullanacağınız programlar da otomatik olarak 32 bite düşeceği için küçük de olsa şansınız olur. Ben 1 gb ramli kasamda antix kullanıyorum ama en azından ekran kartım ati hd2400 pro. 240-360-480p videolarda sıkıntı olmuyor. 720p'de nadiren de olsa donma oluyordu ama anime falan izliyordum. Eğer antiX 32 bit bile işinizi görmüyorsa umudu kesin çünkü hafif linuxlarla yıllarca bayağı deneyim elde ettim. Görüp görebileceğiniz hem en hafifi hem de işlevsellikten kısmayanı antiX. Tiny core, slitaz gibi daha da hafifler falan var ama bilgisayar açılsın yeter tarzı bir kullanıma sahipler. O yüzden önermem.

antiX 32 Bit kurun. Kullanacağınız programlar da otomatik olarak 32 Bit'e düşeceği için küçük de olsa şansınız olur. Ben 1 GB RAM'li kasamda antiX kullanıyorum ama en azından ekran kartım ati HD2400 Pro. 240-360-480p videolarda sıkıntı olmuyor. 720P'de nadiren de olsa donma oluyordu ama anime falan izliyordum. Eğer antiX 32 Bit bile işinizi görmüyorsa umudu kesin çünkü hafif Linux'larla yıllarca bayağı deneyim elde ettim. Görüp görebileceğiniz hem en hafifi hem de işlevsellikten kısmayanı antiX. Tiny Core, slitaz gibi daha da hafifler falan var ama bilgisayar açılsın yeter tarzı bir kullanıma sahipler. O yüzden önermem.

Belki dediğiniz sürümü indiririm ya da 2000 3000 ucuza bulursam alırım en azından geleceği var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı