Intel Core 2 Duo E8400 bilgisayar kendini yeniden başlatıp onarma ekranına atıyor

Lemmy Kilmister

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar yeni anakart işlemci RAM ve ekran kartı aldım ve bilgisayara montajladım ardından bilgisayarı başlattığımda kendini sürekli yeniden başlatıp 2. başlatışında Windows hata onarma ekranına atıyor orada ise klavye ile mouse kullanılamıyor. Sistemim:
4 GB DDR2 RAM.
Gigabyte G31 anakart.
Intel Core 2 Duo e8400.
XFX HD 4670 1GB
Lütfen yardımcı olun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Parçalara bakarsak 2. el almışsınız gibi duruyor. Sorunlu olabilir bazı parçalar. İşlemciyi takarken altında leke olmamasına dikkat ettiniz mi? Bir de işlemci ısınıyor olabilir. Fanı kirliyse temizleyip takmayı deneyebilirsiniz. Yazılımsal bir sorun da olabilir gibi. Şu anki HDD veya SSD'nizi bu yeni sisteme taktıysanız eski sisteminizin Driver'ları ile şu anki parçalarınız uyumsuzluk yapıyordur. Böyle bir durum varsa temiz kurulum yapmayı deneyin.

Dediğiniz gibi eski HDD'mi taktım muhtemel eski driverlar sorun çıkartıyor ne yapmalıyım?

Tekrar işletim sistemi kur veya güvenli moda girmeye çalış. Girdikten sonra tüm güncellemeleri kaldır. Aygıt yöneticisinden ekran kartı vs hangi sürücü yüklediysen sil.(ekran kartı ile ilgili sürücüleri DDU ile sil)

HDD'yi eski sistemine geri tak. Sonra eski sisteminden bir USB'ye rufus ile Windows isosu yazdır. Sonra HDD'yi yeni sisteme takıp format at. Veya bir yöntem daha olarak güvenli mod ile başlatıp eski Driver'ları silebilirsin.

HDD'yi eski sistemine geri tak. Sonra eski sisteminden bir USB'ye Rufus ile Windows ISO'su yazdır. Sonra HDD'yi yeni sisteme takıp format at. Veya bir yöntem daha olarak güvenli mod ile başlatıp eski Driver'ları silebilirsin.

Güvenli moda nasıl geçebilirim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…