Intel Core 2 Quad CPU Q6600 Her oyunda CPU %100 %95 kullanılıyor

umutbozkurt078

Centipat
Her oyunda aynı sorunu yaşamaktan sıkıldım sürekli drop yiyorum sürekli bir FPS düşüşü oluyor ve 2 gün önce Windows 10 format attım FPS'im iyice düştü yardım edebilir misiniz sistem özelliklerim şunlar;
CPU: Intel Core 2 Quad CPU Q6600 @2.40 GHz
RAM: 4 GB DDR3 1333 MHz
GPU: R7 250 2 GB GDDR5

Bunu BIOS'dan mı yapıyoruz işlemciyi yakmak istemem güç kaynağımda pek iyi değil o yüzden korktum biraz.

Soğutma sistemim stok soğutucu pek iyi olduğunu zannetmiyorum o yüzden şu anki işlemcime OC yapmaktan korkuyorum ne yapmalıyım?

Bunu BIOS'dan mı yapıyoruz işlemciyi yakmak istemem güç kaynağımda pek iyi değil o yüzden korktum biraz.

İşlemciyi yakmak için çok abartı voltaj vermen gerek ki ben sana voltaj ver demedim, gerek yok Q6600 voltaja ihtiyaç duymadan 3.0 GHZ frekansına ulaşıyor. Evet biostan yapıyoruz, anakartının tam modeli nedir?
Soğutma sistemim stok soğutucu pek iyi olduğunu zannetmiyorum o yüzden şu anki işlemcime OC yapmaktan korkuyorum ne yapmalıyım?

Sen de işlemcilerin hassas olduğunu sananlardansın . Merak etme bilgisayar işlemcileri sahip olduğun en uzun ömürlü elektronik parçalardan biridir, şu an sahip olduğun işlemci 13 yaşında ve hala çatır çatır çalışıyor, eğer bahsettiğin kadar hassas olsaydı seneler önceden nalları dikerdi. Bugün 20 senelik pentium 4'ler bile sorunsuz çalışmakta. 90 Derece ve üstüne çıkmadıkça sıkıntı yok.

2 gün önce Windows 10 format attım FPS'im iyice düştü

Şöyle bir resim atayım genelde böyle sorun yaşıyorum.

Tüm sürücülerini doğru şekilde yüklemelisin. Baştan bir kontrol et. Ayrıca ne kadar arkaplan uygulaması ve gereksiz servis varsa kapatmalısın. Discord vb. aklına ne gelirse. Ek olarak Windows 10'un arkaplanda çalıştığı gereksiz uygulamaları kaldır. Şu videoda paylaştığım dakikadan itibaren aynılarını yapmanı öneririm.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

90 derece eski işlemciler için yüksek. 80 diyelim.

G41T-M7 anakartım var BIOS'um eski bayağı nasıl yapacağıma dair hiçbir fikrim yok bu konuda yardımcı olursanız çok teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…