İntel Core 2 Quad Q6600 Sistem Yükseltme

İşlemcim: İntel Q6600
Anakartım: Asus P5KPL
Ekran Kartım: Zotac GT710 2 GB 64 bit
RAM: 2*2 4GB
SSD: James Donkey 240GB

CPU-Z : Intel Core 2 Quad Q6600 @ 2996.72 MHz - CPU-Z VALIDATOR

Bilgi ve tavsiyelerinize ihtiyacım var!
  1. Ana kartım sanırım 4 GB kadar RAM desteği sunuyor ama 4 slotun 2 sini kullanıyorum ve 2 GB1 veya 2 GB2 RAM daha takabilir miyim ?

2. İşlemcimin frekans değerini 333 yaparak 3.0 GHz değerine ulaştım BattleFiled4 ve LoL oynuyorum ve Oyun sırasında GPU kullanımım %80 - %100 arası değişiyor sanırım darboğaz yaşıyorum. Ama ekran kartı memory 400MB - 500MB. İşlemcim ise %60 civarlarında oluyor RAM kullanımımda 3000 MB'yi geçtiğine denk gelmedim pek. Sonuç olarak bilgisayarıma nasıl bir upgrade yapmalıyım? GTX750 ekran kartı kadar ha deyince çıkacak bütcem yok, hadi onu bir şekilde buldum. Bu sefer de RAM'lerim darboğaz yapma ihtimali doğar mı ?

3. Xeon E5460 alsam ve ona OC yapsam yinede ekran kartı derdinden kurtulamaz mıyım?

373716

Son düzenleyen: Moderatör:
Xeon alırsan, BIOS modlaman gerekecek. Alacağın işlemcinin de mod stickerli ve kesik olması gerek.
Bunları bilen için 5 dakikalık iş. Bilmeyen uğraşır, O.C'un ayarını tutturamaz sorunlarla boğuşur. Anladığım kadarıyla fazla bir bütçen yok. Anakartın da da 4GB RAM var. Yapman gereken tek işlem ekran kartını yükselt bir müddet bu şekilde idare etsin seni sonradan zaten para olunca toplarsın.

Aliexpress'ten 200TL ye GTX750 1GB veya 286TL ye GTX 750ti 2GB alabilirsin. (3$ indirimi ile birlikte)

Kardeşim soket tipin eğer LGA 775 ise takabileceğin en iyi işlemci modlu x5470.
Evet LGA 775 soket x5470 i de bir araştırayım teşekkürler
Xeon alırsan, BIOS modlaman gerekecek. Alacağın işlemcinin de mod stickerli ve kesik olması gerek.
Bunları bilen için 5 dakikalık iş. Bilmeyen uğraşır, O.C'un ayarını tutturamaz sorunlarla boğuşur. Anladığım kadarıyla fazla bir bütçen yok. Anakartın da da 4GB RAM var. Yapman gereken tek işlem ekran kartını yükselt bir müddet bu şekilde idare etsin seni sonradan zaten para olunca toplarsın.

Aliexpress'ten 200TL ye GTX750 1GB veya 286TL ye GTX 750ti 2GB alabilirsin. (3$ indirimi ile birlikte)
Gtx yolu gözüktü bana o vakit.
ama yeni farkettim zotac gtx 750 ti da 6 pinli power soketi var sizin attığınız Asus da yok bi fark göremedim değerlerinde

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı