Intel Core i5 12400F 4.40GHz oyun için iyi mi?

Sifirdan alacağım her şeyi anakart MSI B760 Gaming Plus Wi-Fi alacağım ekran kartida 4060 Ti.

Total'de bütçen nedir? RTX 4060 Ti yerine RX 7700 XT bütçen varsa i5 12400F yerine Ryzen 5 7500 ile birlikte B650 anakart öneririm.

Sifirdan alacağım her şeyi anakart MSI B760 Gaming Plus Wi-Fi alacağım ekran kartida 4060 Ti.

Ryzen işlemciler kafami kariştiriyor.

Neden ki? Oyun için birebir işlemciler. Ekstra zorluğu bir şeyi yok işlemcilerin.

Neden kafanı karıştırıyor?
Total'de bütçen nedir? RTX 4060 Ti yerine RX 7700 XT bütçen varsa i5 12400F yerine Ryzen 5 7500 ile birlikte B650 anakart öneririm.

Neden ki? Oyun için birebir işlemciler. Ekstra zorluğu bir şeyi yok işlemcilerin.
bilgisayar bileşenleri hakkinda hiçbir bilgim yoktu bilgisayar toplamak istedim intel üzerinden araştirma yaptim soket girişleri,işlemci tabirleri fln intel daha kolay geliyor gibi hissediyorum çok üşengeç bir insanım anakartıda kafamda belirledim eğer ryzen işlemci bulursam anakart bulmaya üşenirim gibi geliyor jfjdfudu. Bütçe olarak belirli bir bütcem yok abartilmadiği sürece. Normalde hiç pc toplamadigim için oyuncu pc si için gerekli işlemci özelliklerini fln bilmiyorum, çekirdek sayisi, işci sayisi ghz fln

Neden kafanı karıştırıyor?
bilgisayar bileşenleri hakkinda hiçbir bilgim yoktu bilgisayar toplamak istedim intel üzerinden araştirma yaptim soket girişleri,işlemci tabirleri fln intel daha kolay geliyor gibi hissediyorum çok üşengeç bir insanım anakartıda kafamda belirledim eğer ryzen işlemci bulursam anakart bulmaya üşenirim gibi geliyor jfjdfudu. Bütçe olarak belirli bir bütcem yok abartilmadiği sürece. Normalde hiç pc toplamadigim için oyuncu pc si için gerekli işlemci özelliklerini fln bilmiyorum, çekirdek sayisi, işci sayisi ghz fln

Bilgisayar bileşenleri hakkinda hiçbir bilgim yoktu bilgisayar toplamak istedim Intel üzerinden araştirma yaptim soket girişleri, işlemci tabirleri falan Intel daha kolay geliyor gibi hissediyorum çok üşengeç bir insanım anakartıda kafamda belirledim eğer Ryzen işlemci bulursam anakart bulmaya üşenirim gibi geliyor jfjdfudu. Bütçe olarak belirli bir bütçem yok abartilmadiği sürece. Normalde hiç PC toplamadigim için oyuncu PC'si için gerekli işlemci özelliklerini falan bilmiyorum, çekirdek sayisi, işci sayisi GHz falan.

Intel önermeme nedenim hala 10nm işlemciler kullanıyorlar önbellek konusunda yetersizler. Soket desteği son buldu LGA 1700 bitti. AM5 soket yeni çıktı çok uzun süre destek alacak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı