Intel Core i5 13400F oyunda 76-80 derece arası ısınıyor

Ben stokla sorun yaşamadım 240lık sıvı bence yaratmayacaktır, iş görür bana kalırsa
peki siz render falan alıyor ya da adobe uygulamalarını sıklıkla kullanıyor musunuz? ayrıca yayın açmayıda düşünüyorum bunun için sıvı soğutma koymak istedim 1350TL fark ile ''GameBooster Titan 240'' ekleyeceğim. yeterli bir soğutma sağlar mı? yoksa param boşa mı gider? Aynı performansı kasa içine ekleyeceğim + 2 fan ve iyi bir düz hava soğutması ile alabilir miyim?

peki siz render falan alıyor ya da adobe uygulamalarını sıklıkla kullanıyor musunuz? ayrıca yayın açmayıda düşünüyorum bunun için sıvı soğutma koymak istedim 1350TL fark ile ''GameBooster Titan 240'' ekleyeceğim. yeterli bir soğutma sağlar mı? yoksa param boşa mı gider? Aynı performansı kasa içine ekleyeceğim + 2 fan ve iyi bir düz hava soğutması ile alabilir miyim?
Ben çok bu konularda bilgi sahibi değilim, arkadaşlar daha iyi anlıyordur onlar yardımcı olurlar isterseniz bir konu açın. Render vs almıyorum ama 1-2 kez yayın denedim bir sıkıntı yaşatmadı şayet

Bende de 12400f var. Stok soğutucu ile 75-80 derecelerdeydi. İçim rahat etmediği için Se 214xt aldım şu anda 54-55 derece oluyor maximum. Çok memnun kaldım. Fiyatı da en uygun soğutuculardan düşünürseniz;

Hocam ben de o soğutucudan almayı düşünüyorum. Montajı nasıl zor mu ? Ramı takarken bile kriz geçiren biriyim.

Hocam ben de o soğutucudan almayı düşünüyorum. Montajı nasıl zor mu ? Ramı takarken bile kriz geçiren biriyim.
Hocam valla ram takarken bile sıkıntı çekiyorsanız bi bilgisayarcıya ya da bilen birine taktırın. İşlemci soğutucu takmak biraz meşakatli. Hele eliniz yatkın değilse ve hakim değilseniz, anakarta veya işlemciye zarar verebilirsiniz.

Şimdi burada okuduğumdan anladığım sıvı soğutucu olmadan soğutma olmaz der gibi bir algı oluşmuş araştırma yaptım ufak çaplı bir arkadaşımın önerileri ile mesela Arctic Freezer 34 Duo ve ID-Cooling 224 XT/S gibi soğutucular çoğu sıvı soğutmadan daha iyi ayrıca kendi araştırmam sonucu ortaya çıkardığım şahsi fikrimdir sıvı soğutmalar 5-6 saat araklısız bir BF2042 deneyiminden sonra performans kaybı yaşayacaktır ama hava soğutmada öyle bir sorun yok ve daha uzun ömürlü genel kullanımda da bende aynı işlemci için kıllanıp gelmiştim. Şimdi anlıyorum ki bir soğutucu sipariş etmek gerekiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı