Elektronik Intel Core i5 14600K Kutulu İşlemci 9.899TL

Yaş ortalaması ortaokul olduğu için maalesef bu forumda böyle.

Terbiyelerini bozdularsa hiç muhattap bile olmayın hocam, saygısızlığın cevabı saygısızlık olmamalı. Siz de ben de oyun amaçlı sistem diziliyorsa 7800x3d'nin daha mantıklı olduğunu anlatmışız. Alacak kişi bunun bilincinde gene Intel alabilir, kendi keyfine kalmıştır. Biz bilgilendirdik gerisi bizi ilgilendirmiyor.

En azından 1000 dolar değil bu işlemciler şanslısınız gençler.

i5 13600KF kullanıyorum nisan 2023'te 6899 TL'ye İncehesap'tan satın aldım.
Öyle ahım şahım performansa etki edecek fark yok i5 14600K işlemciyle arasında.
14 çekirdek olması, TDP değerleri ve önbellek boyutları hepsi aynı zaten.

Son düzenleme:
5-10 yıl önce Intel'in pohpohlanıp sürekli satın alındığı Intel'inde yer misin yemez misin diye anakartlarda ayrı, işlemcilerde ayrı fahiş fiyatlar dayadığı gibi 5 yıldır Amd ne yapsa öve öve Amd yi de Intel gibi Nvidia gibi premium diamond vari güç zehirlenmesine elinizle ittiniz helal olsun. 3D Cache masaüstü sistemlerde bir şey ifade etmiyor bence zira Amd nin o işlemcilere eklediği 3D Cache teknolojisinin kârla birlikte satış fiyatına minimum ek maliyeti 50 Dolar. Amd'nin zaten 5 nm üretim teknolojisi ve Intele göre CMOS/Finfet transistör yapısı farklılığı nedeniyle avantajı varken Amd kardeş güç verimliliğinin avantajı ile tekil çekirdek performansını hem aynı birim frekansta arttırma hem fabrika çıkışı çekirdek frekanslarında daha yüksek hızlara yatırım yapsaydı çok daha mantıklı olacaktı bana göre.

Uzun soket ömrü konusunda Allah Amd den razı olsunda. Pci 5.0 lı Amd nin mecbur ettiği x670/x670-e anakartlarının fiyatına bakın Intel'e 3-5 yılda bir anakart aldırmak zorunda bıraktığı için kızardık doğru Amd kardeşte 5 yıl aynı anakartı kullanabilirsin çünkü sana 2 anakart fiyatını zaten kitlicem diyor partnerleriyle sağolsun. Ek olarak güç tasarrufu verimliliği güzel bir şeyde RTX 4070 Ti, 4080, 4090, RX 7900 XT/XTX in oyunda 300 350 wattı tek başına çektiği bir dünyada o 3D Cache'in maliyeti ve kârı ile birlikte özellikle 7900X3D, 7950X3D fiyat performans konusunda başarısız işlemciler. 7800X3D yine nispeten 1080P ile 240 Fps ve üstü için bir nebze kabul edilebilir de sadece oyun için bu kadar pahalı ekipmanlar, ps4 sahibi biri olarak pc oyuncusu olarak küçüklükten alışma tarzımdan dolayı adapte olamamış olsamda pek mantıklı değil.

Gta 5 ilk çıktığında vasat ps3lere xbox 360 a gelmişti 1 küsür yıl gibi bir süre sonra pc ye çıkardı adamlar. Gerçi dünya aynı dünya değil birazda Nvidianın grafik sektöründeki hegemonyası ile ama oyun sektörü konsollarda gpu hatta cpu ile Amd nin elinde olduğu için bakalım büyük oyunlarda ilk oynama, performans durumu ne olacak. Nvidia da zaten yapay zeka, endüstri geliştirme tarafında inanılmaz rağbet gördüğü için kâr marjını kibrini agresifliğini daha da arttırmaya pek hevesli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…