Elektronik Intel Core i5 14600K Kutulu İşlemci 9.899TL

Forumda genel olarak mesaj sayısı fazla olan bı' kısı bır seyı ovduyse veya gomduyse onu goren bılgı sahıbı olmayan kısıler pesınden devam ettırıyor. Sonuc da dogal olarak fanboyluga kadar varıyor. İstedıgınız kadar arguman sunun, anlatmak ıstedıgınız seyı karsı tarafa ıletemeyeceksınız:( Zamanına gore marka degerlendırılmıyor burada artık.
Yaş ortalaması ortaokul olduğu için maalesef bu forumda böyle.

Hem "14600k, 7800x3d'den daha performanslı oyunlarda" diyor hem de "neden 1080p testlerine bakıyorsun" diyor. Amaç işlemciyi yük altına sokmak ve fps değerlerine bakmaktır diye siz ve ben ayrı ayrı açıklamaya çalışıyoruz, "iş amaçlı Intel daha iyi" diyor. Konunun başında işten bahsetmedi, oyun kıyasına girip haksız olduğunu anlayınca konuyu değiştiriyor. Ödenen paraya göre alınan oyun performansında 7800X3D'nin açık ara önde olduğunu siz video ile ben msrp fiyatları ile anlatmaya çalışıyorum, anlık fiyattan bahsediyor. Soket olarak da zaten AM5 geleceğe yatırım diyorum, "soket aynı bile olsa PCI-E sürümü vs. eskide kalıyor anlamı olmuyor" diyor. Yahu İntel'de hiç yok bu olay. Adamlar her yıl çatır çatır soket değiştiriyor. Upgrade yapmaya kalksan anakart için kibar tabirle seve seve para harcaman lazım. Kaç madde yazdım şu ana kadar bilmiyorum ama aklı olan, okuduğunu anlayan rahatlıkla görür ki AM5 ve 7800x3d çok daha mantıklı. Tabii ki amaç oyun ise. Diğer konulara konunun başından beri hiç girmedim ve hiçbir markanın savunucusu olmadım. Savunduğum şey para veriyorsak neden en mantıklısını almayalım konusu. Birkaç tabir kullandım bundan dolayı 1 gün ban yedim. Aynı tabirleri bana yazan şahıs gümbür gümbür devam etti uyarısız bansız. Ayıptır.

Ban yediğim mesajımı ekran görüntüsü olarak ekleyeceğim, aynı kelimeler o şahısın mesajlarında duruyor, ne düzenleme ne ban hiçbir şey yok.
Eki Görüntüle 2211498

Not: kulaktan dolma bilgilerle konuşma tarzında mesajlar yazılmış, yaş ile ilgili şeyler de okudum. Arkadaşlar bilmiyorum kimi kast ettiniz ama biraz sert ifadelerle İntel'in eleştirdiğim için bana diyorsanız yaşım 26, özel eğitim öğretmeniyim. Kendim kazanıp kendim harcama yapıyorum. Foruma üye olduğum tarih çoğunuzdan yıllarca eskidir. Bunları söyleme sebebim kendimi kanıtlamak falan değil, kime neyi kanıtlayayım? Amacım yaşı küçük olan, babasının kazancıyla keyfine göre ürün satın alan birileriyle karıştırmamanız beni. Çünkü bu ağır bir itham benim nezdimde. Çok şükür lise yıllarından bu yana kendim kazandım paramı ve harcarken saçma sapan para savurmamanın neden önemli olduğunu biliyorum. İyi forumlar.
Terbiyelerini bozdularsa hiç muhattap bile olmayın hocam, saygısızlığın cevabı saygısızlık olmamalı. Siz de ben de oyun amaçlı sistem diziliyorsa 7800x3d'nin daha mantıklı olduğunu anlatmışız. Alacak kişi bunun bilincinde gene Intel alabilir, kendi keyfine kalmıştır. Biz bilgilendirdik gerisi bizi ilgilendirmiyor.

i5 13600KF kullanıyorum nisan 2023'te 6899 TL'ye İncehesap'tan satın aldım.
Öyle ahım şahım performansa etki edecek fark yok i5 14600K işlemciyle arasında.
14 çekirdek olması, TDP değerleri ve önbellek boyutları hepsi aynı zaten.

Son düzenleme:
5-10 yıl önce Intel'in pohpohlanıp sürekli satın alındığı Intel'inde yer misin yemez misin diye anakartlarda ayrı, işlemcilerde ayrı fahiş fiyatlar dayadığı gibi 5 yıldır Amd ne yapsa öve öve Amd yi de Intel gibi Nvidia gibi premium diamond vari güç zehirlenmesine elinizle ittiniz helal olsun. 3D Cache masaüstü sistemlerde bir şey ifade etmiyor bence zira Amd nin o işlemcilere eklediği 3D Cache teknolojisinin kârla birlikte satış fiyatına minimum ek maliyeti 50 Dolar. Amd'nin zaten 5 nm üretim teknolojisi ve Intele göre CMOS/Finfet transistör yapısı farklılığı nedeniyle avantajı varken Amd kardeş güç verimliliğinin avantajı ile tekil çekirdek performansını hem aynı birim frekansta arttırma hem fabrika çıkışı çekirdek frekanslarında daha yüksek hızlara yatırım yapsaydı çok daha mantıklı olacaktı bana göre.

Uzun soket ömrü konusunda Allah Amd den razı olsunda. Pci 5.0 lı Amd nin mecbur ettiği x670/x670-e anakartlarının fiyatına bakın Intel'e 3-5 yılda bir anakart aldırmak zorunda bıraktığı için kızardık doğru Amd kardeşte 5 yıl aynı anakartı kullanabilirsin çünkü sana 2 anakart fiyatını zaten kitlicem diyor partnerleriyle sağolsun. Ek olarak güç tasarrufu verimliliği güzel bir şeyde RTX 4070 Ti, 4080, 4090, RX 7900 XT/XTX in oyunda 300 350 wattı tek başına çektiği bir dünyada o 3D Cache'in maliyeti ve kârı ile birlikte özellikle 7900X3D, 7950X3D fiyat performans konusunda başarısız işlemciler. 7800X3D yine nispeten 1080P ile 240 Fps ve üstü için bir nebze kabul edilebilir de sadece oyun için bu kadar pahalı ekipmanlar, ps4 sahibi biri olarak pc oyuncusu olarak küçüklükten alışma tarzımdan dolayı adapte olamamış olsamda pek mantıklı değil.

Gta 5 ilk çıktığında vasat ps3lere xbox 360 a gelmişti 1 küsür yıl gibi bir süre sonra pc ye çıkardı adamlar. Gerçi dünya aynı dünya değil birazda Nvidianın grafik sektöründeki hegemonyası ile ama oyun sektörü konsollarda gpu hatta cpu ile Amd nin elinde olduğu için bakalım büyük oyunlarda ilk oynama, performans durumu ne olacak. Nvidia da zaten yapay zeka, endüstri geliştirme tarafında inanılmaz rağbet gördüğü için kâr marjını kibrini agresifliğini daha da arttırmaya pek hevesli.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı