Intel Core i5-6500 Sistem Yükseltmesi

İşlemci yeterli anakart ve ram değişikliği gerekiyor . Mümkün olan en yüksek mhz ram destekli bir anakart ve ram değişikliği sonrası yeterli olacaktır ve eğer yok ise bir ssd takviyesi.
Peki tavsiye alabilir miyim anakart ve RAM konusunda?

Son düzenleyen: Moderatör:
Elinizdeki sistemi 2000 TL'ye satsanız. Üstüne de 3x750'den 2250 TL para ekleseniz, 4250 TL'ye gayet güzel Ryzen sistem toplanır. Kaldı ki hem daha güncel bir sistem olur hem de daha performanslı. Karar sizin tabi.

Bu arada dediğiniz oyunları şu anki sisteminizle rahat rahat oynayabilirsiniz.
Sıkıntı burada ufak takılmalar oluyor oyunlarda. Çok can sıkıcı durum bu. RAM mi anakart mı tam anlayamadım. O yüzden konuyu açma gereği duydum. Kalıcı bir çözüm bulmak tek niyetim. Yardımlarınızla tabi.

Son bir soru RAM alırken neye dikkat etmeliyim? Marka vs önemli mi? Tavsiye olarak yönlendirme yapar mısınız?

Anakart ve RAM takviyesi yaparak sence bu sistemde gözle görülür performans artışı olacak mı? Eğer sistemin şu anki performansından memnun değilse anakart ve RAM takviyesi arkadaşı tatmin etmeyecektir. Kaldı ki sistem şu anki haliyle bile çoğu oyunu rahat bir şekilde oynatacak kapasitede.
Arkadaşın bütçesi kısıtlı olduğu için en ucuz yolu gösterdim. Merak etmeyin, gözle görülür bir hızlanma görecektir. Özellikle oyun giriş ve çıkışlarında. Eğer şuan elinde olan sistemi satıp, üstüne ekleme yaparsa evet sistem alabilir. İşlemcisi kaliteli uzun süre sorunsuz kullanabilir.

Arkadaşın bütçesi kısıtlı olduğu için en ucuz yolu gösterdim. Merak etmeyin, gözle görülür bir hızlanma görecektir. Özellikle oyun giriş ve çıkışlarında. Eğer şuan elinde olan sistemi satıp, üstüne ekleme yaparsa evet sistem alabilir. İşlemcisi kaliteli uzun süre sorunsuz kullanabilir.
Yanlış bilgi veriyorsunuz. Anakart yükseltmek, RAM eklemesi yapmak sistemi hızlandırmaz. Hele hele gözle görülür bir şekilde hiç hızlandırmaz.

Anakart ve RAM bakabilirsiniz. Ram 2 tane almak sizin için avantajlı olacaktır. Bu ay 1 tane alın, diğer ay bir tane daha eklersiniz. Hem bütçeniz hem de siz yorulmayın.
Yanlış bilgi veriyorsunuz. Anakart yükseltmek, RAM eklemesi yapmak sistemi hızlandırmaz. Hele hele gözle görülür bir şekilde hiç hızlandırmaz.
Peki öyle diyorsanız, öyle olsun. Ben onun, bunun söylentileriyle değil, kendi bilgisayarımda deneyerek gördüm. Yukarıda belirttiğim gibi oyun açılış ve loading bölümünde farkı anlayabilirsiniz.

Aylık 750 lira bütçeyle bu bileşenleri alabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı